Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το παιγνίδι μεταξύ των «Τραπεζικών» και «Κρατικών» Δανείων των Τραπεζών για την Ανακεφαλαιοποίηση τους

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί ζήτησαν οι Τράπεζες τους να δανείζονται οι ίδιες, για να καλύψουν την ανακεφαλαιοποίηση που χρειάζονται για να καλύψουν τις ζημιές τους, και όχι οι Κυβερνήσεις τους για λογαριασμό τους! Η διαφορά είναι τεράστια.... Αν δανείζονται απευθείας οι Τράπεζες αναλαμβάνουν οι Μέτοχοί τους την ευθύνη της αποπληρωμής του δανείου! Αν δανείζεται το Κράτος το βάρος της εξόφλησης πέφτει στους ώμους των Φορολογούμενων, όπως ακριβώς έγινε με τα 40 δισ. που δανείστηκε το Ελληνικό Κράτος για να Ανακεφαλαιώσουν οι Ελληνικές Τράπεζες τα κενά τους!

Και τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου! Να τσεπώνουν τα δις των Κερδών τα «Χρυσά Αγόρια» μετάφραση του “Golden Boys” και φυσικά και οι Μέτοχοι, αλλά όταν χάνουν,να τα φορτώνουν στους Φορολογούμενους μέσω των Πουλημένων Πολιτικών μας! Το επιχείρημα δε που προβάλλουν, οι Πολιτκοί μας είναι ότι, είναι προτιμότερο να περάσουν στο Έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου οι Ελληνικές Τράπεζες, παρά στον Έλεγχο των ξένων Τραπεζών που τους δανείζουν, σε περίπτωση που δε θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα δανεικά! Έχει και αυτό μια βάση, όμως, η επιβάρυνση των φορολογουμένων για τις ζημιές των Τραπεζών, είναι άδικο πέρα από κάθε λογική. Ιδίως, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ελληνικές Τράπεζες, πέρα από τις ξένες, φορτώνουν την Οικονομία μας με δυσβάστακτα Τραπεζικά Κόστη και δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό κάθε είδους Ανάπτυξη που θα μπορούσε να παρουσιάσει η Οικονομία μας!

Η Γερμανία δανείζεται με 1% και δανείζει με 5% και 6%… αρνείται δε να συζητήσει την έκδοση του Ευρωομολόγου (που δεν το εξηγεί κανένα ΜΜΕ στην Ελλάδα), γιατί τότε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούν να λειτουργήσουν ως μία ομάδα δανειζομένων και φυσικά θα είναι σε πολύ ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση. Επίσης, θα πάψουν οι Διεθνείς Τοκογλύφοι να λυμαίνονται τα Κράτη ένα-ένα! Όταν τα κράτη δανείζονται μόνα τους, ένα-ένα όπως η Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κ.ά. όπως ακριβώς τα θέλουν να δανείζονται οι παγκόσμιοι Τοκογλύφοι, χρησιμοποιούν και τις θυγατρικές τους που αξιολογούν κατά αποκλειστικότητα τους δανειζόμενους, μειώνουν τη βαθμολόγηση, γιατί, όπως καταλαβαίνεται, όσο τη μειώνουν τόσο οι μητρικές τράπεζες, τόσο μπορούν να αυξάνουν τα τοκογλυφικά επιτόκια τους και έτσι, κακόμαθαν να θησαυρίζουν με τον εύκολο τρόπο που δεν προσφέρει καμία Πρόσθετη Αξία στην Οικονομία ενός Κράτους. Μόνον Κοστίζει! Μόνον και μόνον για να Κερδίζουν οι Τραπεζίτες εκ του ασφαλούς, χωρίς ρίσκο και χωρίς τους πονοκεφάλους των Οργανικών Κερδών! Ο πρώην Πρωθυπουργός, κάτι ψέλλισε το 2004, για Εθνικούς Νταβατζήδες. Εδώ συζητάμε για.. Διεθνείς Νταβατζήδες που είναι τρομερά οργανωμένοι και προετοιμασμένοι για τα πάντα!

Δανείζουν, επομένως άνετα και άφθονα όποιο Κράτος θέλει χρήματα για να θησαυρίζουν οι Πολιτικοί, κρυπτόμενοι δήθεν πίσω από τις Δημόσιες Επενδύσεις, (η πλέον κερδοφόρα πηγή μαύρου χρήματος Πολιτικών/Μεγαλοεργολάβων) υποχρεώνουν και τα Τραπεζικά Δάνεια των προστατευόμενων «Χρυσών Αγοριών» να δανείζονται μέσω των Κυβερνήσεών τους για να έχουν ως Εγγύηση τη δυνατότητα της Κυβέρνησης να βάζει Φόρους, για να τα εξοφλήσει, δηλαδή, να τα εξοφλούμε εμείς οι σκληρά εργαζόμενοι, η Τράπεζα δε μπορεί να βάζει φόρους, και είμαστε όλοι μια…χαρούλα…Τελικά…αποκαλύφτηκαν και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμωρία τους γιατί όλες οι επαναστάσεις ξεκινούν από τις αποκαλύψεις!

Έτσι η Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες παίζουν το παιχνίδι των μεγάλων τραπεζών, θέλουν τα ευρωπαϊκά κράτη χωρισμένα για να τα παίζουν όπως θέλουν και να θησαυρίζουν με τον εύκολο τοκογλυφικό τρόπο! Από την άλλη πλευρά, το παίζουν και Ευρωπαίοι ζητώντας να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους τα κράτη, δηλαδή να πάψουν να ξοδεύουν περισσότερα από όσα εισπράττουν, δήθεν για να μη χρειάζεται να δανειστούν.

Αυτή είναι μια μεγάλη υποκρισία γιατί από τη μια πλευρά, ως τοκογλύφοι χρεώνουν δυσβάστακτα επιτόκια για να θησαυρίζουν και από την άλλη το παίζουν καλοπροαίρετοι Σύμβουλοι και ζητούν, δήθεν να ζούμε μέσα στα έξοδά μας….

Πάντως, για να μάθουμε να κρίνουμε και λίγο Αντικειμενικά, οι Βόρειοι…Κέρδισαν τη Διαπραγματευτική τους Δύναμη και Κυβερνούν τα Κράτη τους όπως Κυβερνιόνται οι Πολυεθνικές! Με αυστηρές Διαδικασίες Ελέγχου των Εσόδων Εξόδων, με άψογους Προυπολογισμούς Εσόδων Εξόδων με μηδενικό σχεδόν ποσοστό Ανεπάρκειας, Σπατάλης και κυρίως Διαφθοράς, και δεν έχουν συχνά μεγάλες αποκλίσεις στους Προυπολογισμούς τους! Κυρίως έχουν συνεχώς το μάτι στραμμένο στον τρομερά δύσκολο συνδυασμό της Διατήρησης της Ποιότητας των Προιόντων τους ή των Υπηρεσιών τους και της Προσιτής Τιμής χωρίς να επιβαρύνουν τα ΚΕΡΔΗ!

Η λέξη Παραγωγικότητα αυτό ακριβώς σημαίνει. Πληρώνεις τους πάντες στην ώρα τους, παράγεις προιόντα που καλύπτουν τις Ανάγκες των Πελατών και αμείβεις τους Μετόχους με Κέρδη, ώστε όποτε χρειαστείς Κεφάλαια για Επενδύσεις χωρίς τόκους να σου τα εμπιστεύονται!

Πιο απλά, οι Βόρειοι Πολιτικοί, κάνουν τις δουλίτσες τους για να ωφεληθούν «οικονομικά και πολιτικά»¨, αλλά πρώτον, το κάνουν νοικοκυρεμένα, συνετά χωρίς να ξεπουλάνε τη χώρα τους και κυρίως κάνουν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ως υπεύθυνοι Πολιτικοί και Εκπρόσωποι των Πολιτών τους. Της Κοινωνίας τους!

Οι δικοί μας; Έπεσαν με τα μούτρα στην καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, έκλεψαν τα πάντα…αποθέματα, κλέβουν από τα έσοδα κλέβουν από τα έξοδα, κλέβουν από τις διευκολύνσεις που παρέχουν στις επιχειρήσεις και στους Πολίτες, πουλάνε δηλαδή τις υπηρεσίες που ορκίζονται να προσφέρουν στους Πολίτες, κλέβουν και από τα μελλοντικά έσοδα δανειζόμενοι ακατάπαυστα…χ ω ρ ί ς ν α σ κ ε φ τ ο ύ ν ούτε για ένα δευτερόλεπτο τον άμοιρο τον Πολίτη που δεν βρίσκεται στη σφαίρα των δικών τους Πολιτών…Όταν έλεγε ο Πάγκαλος «Μαζί τα Φάγαμε», εννοούσε τα Κομματικά Στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για αυτόν τον ανεκδιήγητο άνθρωπο τα υπόλοιπα 2/3 των Ακομμάτιστων Ελλήνων δεν υπάρχουν


Σιωπηλή Πλειοψηφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου