Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μειωμένος αλλά προκλητικός ο προϋπολογισμός της Βουλής - Δείτε πόσα και τι πληρώνουμε



Μειωμένος κατά 22 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2013 που κατατέθηκε το βράδυ στη Βουλή, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα!



Από τα 170,9 εκατ. ευρώ που κόστισε στον ελληνικό λαό η λειτουργία του Κοινοβουλίου το έτος 2012, για την επόμενη χρονιά το κόστος μειώνεται στα 148,8 εκατ. ευρώ.

Από πού προέρχεται η εξοικονόμηση των πόρων:

Καταρχήν μειώνεται η βουλευτική αποζημίωση κατά 1,9 εκατ. ευρώ κι έτσι πλέον οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές υπολογίζονται περίπου στα 4.900 ευρώ από 5.800 που ελάμβαναν μέχρι σήμερα οι Εθνοπατέρες μας (χωρίς να υπολογίζεται η συμμετοχή σε Επιτροπές).

Μειωμένο κατά 1,3 εκατ. ευρώ είναι το κονδύλι για τις αποζημιώσεις των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής και τα θερινά τμήματα και συγκεκριμένα από 150 ευρώ που ήταν η συμμετοχή έκαστου βουλευτή σε Επιτροπή θα λαμβάνει πλέον 105 ευρώ (μείωση 30%).

Μαχαίρι μπαίνει και στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου (τακτικούς και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) καθώς από την εφαρμογή του μέτρου 1 προς 10 (μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις) αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις θα προκληθεί όφελος πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ από την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα θα εξοικονομηθούν περόπου 1,4 εκατ. ευρώ (επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας) και φυσικά από εργοδοτικές εισφορές.

Σε ότι αφορά τους συνεργάτες των βουλευτών από την εφαρμογή των μέτρων θα υπάρξει οικονομία κατά περίπου 5 εκατ. ευρώ.

ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ…!

Οι μόνες πιστώσεις που αυξάνονται αφορούν στις αμοιβές φυσικών προσώπων για τον αναδρομικό έλεγχο περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) από τον 1974 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα το κονδύλι αυτό αυξάνεται από 800 χιλιάδες ευρώ στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ

Επίσης αυξάνονται κατά περίπου 250 χιλιάδες ευρώ οι πιστώσεις για την κατανάλωση ρεύματος (τιμολόγια ΔΕΗ), όπως και το κονδύλι για τη θέρμανση κατά 70 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί με 300 χιλιάδες ευρώ για να εργάζονται σε ζεστό περιβάλλον οι Εθνοπατέρες μας.


32 σχόλια:

  1. If you're trying hard to lose fat then you certainly need to get on this totally brand new personalized keto meal plan.

    To produce this service, certified nutritionists, fitness couches, and top chefs have joined together to develop keto meal plans that are useful, convenient, economically-efficient, and enjoyable.

    Since their launch in early 2019, 100's of people have already transformed their figure and well-being with the benefits a professional keto meal plan can offer.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover 8 scientifically-certified ones offered by the keto meal plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Enjoyed reading the article above , really explains everything in detail, the article is very interesting and effective. Thank you and good luck for the upcoming articles.오피헌터

    ΑπάντησηΔιαγραφή