Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ξενοδοχεία του κόσμου που έχουν σπάσει ρεκόρ! Μαντεύετε το λόγο;

Ένα μοναδικό coolαριστό αφιέρωμα που έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:  Ποιο είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου; Σε ποιο ξενοδοχείο βρίσκουμε το ακριβότερο δωμάτιο; 
Ποιο είναι το μεγαλύτερο spa ξενοδοχείο; Ποιο είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο; Ποιο είναι το πιο παράξενο ξενοδοχείο;
Ποιο ξενοδοχείο είναι χτισμένο στο μεγαλύτερο υψόμετρο; 


1. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου βρίσκεται στη Μαλαισία και ονομάζεται Genging Highlands Resort. Το πολύχρωμο αυτό ξενοδοχείο διαθέτει 6118 δωμάτια,  μια τροπική ζούγκλα στην είσοδό του, καθώς και 10 εστιατόρια.

2. Το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου

Το ξενοδοχείο President στη Γενεύη διαθέτει την πιο ακριβή σουίτα στον κόσμο. Η σουίτα ονομάζεται  Royal Penthouse Suite, κοστίζει $65.000 τη βραδιά και μεταξύ όλων των άλλων διαθέτει ιδιωτικό roof garden για coctail.

3. Το ξενοδοχείο με το ψηλότερο αίθριο

Το ψηλότερο αίθριο σε ξενοδοχείο έχει ύψος 180 μέτρα και  βρίσκεται στο Burj Al Arab, στο Ντουμπάι.

4. Το ψηλότερο ξενοδοχείο

Το Rose Rayhaan στο Ντουμπάι είναι επίσημα καταγεγραμμένο στο βιβλίο Guiness ως το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Έχει ύψος 333 μέτρα, 72 ορόφους και 482 δωμάτια

5. Το ξενοδοχείο από άμμο που είναι κατοικήσιμο

Βρίσκεται στην παραλία Weymouth στο Dorset, του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι το μοναδικό ξενοδοχείο - κάστρο στον κόσμο που είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από άμμο. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περίπου 1000 τόνοι άμμο. Διαθέτει δωμάτια με μονά και διπλά κρεβάτια και το κόστος του είναι περίπου 20 δολάρια τη βραδιά.

6. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο

Σε υψόμετρο 3.962 μέτρων, το Hotel Everest View είναι επίσημα το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο. Είναι χτισμένο πάνω από το χωριό Namche στο Νεπάλ και κοντά στο καταφύγιο βάσης του Έβερεστ. Κάθε δωμάτιο του πέτρινου ξενοδοχείου, διαθέτει φανταστική θέα στο Everest και άλλες κοντινές κορυφές.

7.Το ξενοδοχείο με το μεγαλύτερο lobby

Το Hyatt Regency στο Σαν Φρανσίσκο διαθέτει επίσημα τη μεγαλύτερη ρεσεψιόν ξενοδοχείου στον κόσμο. Με 107 μέτρα μήκος, 49 μέτρα πλάτος και 52 μέτρα ύψος απλά αυτό το lobby δεν περνάει απαρατήρητο.

8. Το μεγαλύτερο spa resort

Το Shun Jing Hot Spring Hotel στο Πεκίνο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2009 και είναι το μεγαλύτερο θέρετρο spa στον κόσμο. Καλύπτει μια έκταση 98.060 τετραγωνικά μέτρα.

coolaristo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου