Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το Δέντρο της Ζωής: Ένα μυστηριώδες φυσικό φαινόμενο


Στέκοντας μόνο του στην καρδιά της ερήμου, μίλια μακρυά από οποιαδήποτε πηγή νερού και άλλης βλάστησης, το Δένδρο της Ζωής, στο Μπαχρέιν, αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα φαινόμενα παγκοσμίως.



Το Δένδρο της Ζωής (Tree of Life) βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακρυά από Jebel Dukhan, επάνω σε έναν υψηλό αμμώδη λόφο 25 μέτρων, ατενίζοντας μια χρυσή θάλασσα από άμμο. Το μυστήριο της επιβίωσής του σε τέτοιες σκληρές συνθήκες το έχει καταστήσει μύθο μεταξύ των ντόπιων του Μπαχρέιν, και έχει προσελκύσει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν την περιέργεια να το δουν από πρώτο χέρι.

Το φυσικό αυτό θαύμα της φύσης μετράει 400 χρόνια ζωής ιντριγκάρει βιολόγους και επιστήμονες εδώ και χρόνια για χρόνια, αφού ακόμα κι αν έχουν βρεί διάφορες θεωρίες, παραμένει ένα αίνιγμα. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα δέντρο mesquite, κάποιοι ισχυρίζονται πως οι ρίζες του απλώνονται πολύ σε βάθος και πλάτος, φθάνοντας σε άγνωστες πηγές νερού, ωστόσο κανένας δεν έχει καταφέρει να αποδείξει κάτι τέτοιο.

Οι ντόπιοι έχουν τις δικές τους εξηγήσεις όσο αφορά το μυστικό του δέντρου της ζωής, όμως αυτές δεν βασίζονται στην επιστήμη. Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι αυτή είναι η πραγματική θέση του κήπου της Εδέμ, ενώ οι Βεδουίνοι είναι πεπεισμένοι ότι το δέντρο έχει ευλογηθεί από τον Enki, τον μυθικό Θεό του νερού. Όποια κι αν είναι η εξήγηση, είναι εκπληκτικό το πως καταφέρνει το “sharajat-Al-Hayat”, όπως το ονομάζουν οι Άραβες, να συνεχίζει να αναπτύσσεται εδώ και 4 αιώνες.



otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου