Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΣΠΕΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;

 Νέα φωτεινή σπείρα εμφανίστηκε την Παρασκευή 21/5/10, αυτή τη φορά στον ουρανό του Καναδά. Τρεις διαφορετικοί φωτογράφοι φωτογράφισαν το φαινόμενο, το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες και έδωσαν τις φωτογραφίες τους

στο «TheWeatherSpace.com».Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο ανοικτά των ακτών του Καναδά. Ένα βίντεο που στάλθηκε από τον Steven Murray στο «TheWeatherSpace.com» έχει προστεθεί στο Youtube.

Το βίντεο δείχνει ολόκληρη τη ακολουθία του φαινομένου, όπως κινηματογραφήθηκε από τον Steven Murray.










Η σπείρα που εμφανίστηκε στον ουρανό θύμιζε πολύ την φωτεινή γαλάζια σπείρα που εμφανίστηκε στην Νορβηγία στις 9/12/09.
Οι μόνες γνωστές περιοχές στη δυτική ακτή απ’ όπου θα μπορούσε να γίνει εκτόξευση, είναι η αεροπορική βάση Vandenberg και η περιοχή της Αλάσκα. Η βάση Vandenberg επιβεβαιώνει ότι δεν έγιναν εκτοξεύσεις και η νήσος Kodiak πρέπει να αποκλειστεί εξαιτίας της κατεύθυνσης που γίνονται τα ταξίδια από τα δυτικά.
Και ερχόμαστε τώρα στο περίεργο φαινόμενο που εμφανίστηκε στις 9/12/09 στον ουρανό της Νορβηγίας και συγκλόνισε τους κατοίκους της χώρας. Ήταν μια γαλάζια φωτεινή σπείρα που παρουσιάστηκε ξαφνικά στον νυκτερινό ουρανό σαν από το πουθενά. Το φαινόμενο έχει ονομαστεί από τους επιστήμονες, "Star-Gate" και πιστεύουν πως αυτό προέκυψε από στρατιωτικές δραστηριότητες. Οι θεωρίες γύρω από αυτό το συμβάν λένε πως ήταν ή Ρωσικός πύραυλος, ή μετεωρίτης, ή το βόριο σέλας, ή «μαύρη τρύπα».



Μάρτυρες σε όλη τη Νορβηγία που είδαν το φαινόμενο στις 8:45 π.μ., περιγράφουν πως είδαν μια δίνη λευκού φωτός επικεντρωμένη γύρω από ένα λαμπρό φως σαν αστέρι και μια μπλε ουρά να επεκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό πριν το φως "εκραγεί." Κατόπιν είδαν μια πελώρια μαύρη τρυπά στον ουρανό. Το θέαμα της σπείρας διήρκεσε δύο λεπτά και θεωρήθηκε πως είχε τεράστιο πλάτος, γι’ αυτό έγινε ορατό στην σκανδιναβική χώρα από το βόρειο Finnmark εως το Trondelag στο νότο μια εξαιρετικά μεγάλη περιοχή της χώρας Read more.





Οι αστρονόμοι της Νορβηγίας σχεδόν το γιόρτασαν, και ο Knut Jorgen Roed Odegaard, είπε ότι ποτέ δεν είχε δει κάτι αντίστοιχο με αυτή την σπείρα». Και συνέχισε:.«Η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι επρόκειτο για μετεωρίτη αλλά διήρκεσε πάρα πολύ ώρα. Μπορεί να ήταν πύραυλος από τη Ρωσία, αλλά δεν πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή απάντηση. Κάλεσα το πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Tromse και μου είπαν ότι ήταν πάνω από δύο λεπτά η θέαση του. Για μένα, αυτό είναι πάρα πολύς χρόνος, που επιβεβαιώνει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα αστρονομικό φαινόμενο. Το σχήμα της σπείρας ήταν μοναδικό, και σίγουρα δεν είναι μια παραλλαγή του βόρειου σέλαος». Ο διευθυντής Erik Tandberg, από το Νορβηγικό Διαστημικό Κέντρο, είπε ότι ήταν εντελώς έκπληκτος από τη σπείρα που έβλεπε και συμφώνησε με πολλούς άλλους εμπειρογνώμονες ότι ο τρόπος δημιουργίας της σπείρας, θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο πύραυλο από τη Ρωσία ‒κάτι όμως που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν έντονα αρνηθεί





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου