Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Aγανακτισμένοι»: Οργανώνουν μέσω Facebook συγκέντρωση για την αυτοκτονία του 77χρονου



Για ακόμη μια φορά τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται το μέσο για τη διοργάνωση συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, αλλά και την Καμάρα Θεσσαλονίκης στη μνήμη του 77χρονου που αυτοκτόνησε, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται τις τελευταίες ώρες, μέσω Facebook, για σήμερα το απόγευμα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στις 7 μ.μ. στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποδωθεί φόρος τιμής στον 77χρονο άνδρα ο οποίος αυτοκτόνησε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Το κείμενο του group με τίτλο «Όλοι στο Σύνταγμα- Να μη συνηθίσουμε στο θάνατο!» και «Όλοι στην Καμάρα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» αναφέρει:

«Δεν μπορούμε να τους κοιτάμε να δολοφονούν. Η χωρική σημειολογία του Συντάγματος καθιστά ως νοηματικά ουσιώδη και κοινωνικά επιβεβλημένη την άμεση αντίδραση.

Επίσης οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργανώνουν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν «Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.

» Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους» αναφέρουν.

Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook είναι το ακόλουθο:

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 6μ.μ.

Ειρηνικά και ενωμένοι, χωρίς βία και διαχωρισμούς. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων. Δείχνουμε την δύναμη της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της αντίστασής μας.

Η εκβιασμένη από την εξαθλίωση που επιβάλει η χούντα των μνημονίων και των υπόδουλων πολιτικών ««αυτοκτονία» του συνταξιούχου συνάνθρωπού μας, κάνει την αγανάκτηση μας να ξεχειλίζει, να μην αντέχεται πια!

Δεν θα αφήσουμε όμως την οργή μας να γίνει απελπισία και απόγνωση στρεφόμενη εναντίον του ίδιου εαυτού μας.

Δεν θα αφήσουμε την βία της αδικίας, της κρίσης, της ανεργίας, της διάλυσης της κοινωνίας και της χώρας από μνημόνια – τρόικα – πολιτικό κατεστημένο να οπλίσει και άλλα χέρια που στρέφονται εναντίον μας σαν κοινωνία, να μας στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου.

Ήρθε η ώρα να το κάνουμε άλλη μια φορά!

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής: στον απεγνωσμένο συνταξιούχο συνάνθρωπό μας, στις εκατοντάδες εκβιασμένες «αυτοκτονίε» από την επιβολή του μνημονίου και μετά σε όλη την Ελλάδα, στους χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν και ζούνε στον δρόμο μέσα στην απόγνωση, στις εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές και το εισόδημά τους, στα εκατομμύρια που ασφυκτιούν να τα βγάλουν πέρα, σε όλους μας.

Δεν θα γίνουμε οι υποψήφιοι αυτόχειρες που θέλουν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου