Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικός έλεγχος συναλλαγών στην Ελλάδα!

Σε ηλεκτρονικό φακέλωμα των συναλλαγών που έχουν οι φορολογούμενοι με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες πιστωτικών καρτών, κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση τα στοιχεία θα γίνουν έλεγχοι και διασταυρώσεις για να εντοπιστούν φορολογούμενοι που αποκρύπτουν εισοδήματα και την ίδια ώρα πραγματοποιούν μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες. Ειδικότερα, μέχρι τις 20 Αυγούστου πρέπει να αποσταλούν στη ΓΓΠΣ τα εξής:

- Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία των πελατών τους και το ποσό των ασφαλίστρων που κατέβαλε καθένας. Το ίδιο ισχύει και για τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία πρέπει να διαβιβάσουν στη ΓΓΠΣ στοιχεία που αφορούν στις υποχρεωτικές εισφορές των εργαζομένων.
- Οι εταιρείες τηλεφωνίας, ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να αποστείλουν στη ΓΓΠΣ όλα τα στοιχεία που αφορούν αριθμούς παροχής, ύψος λογαριασμών, ποσά που καταβλήθηκαν από τους πελάτες τους, τον ΑΦΜ κτλ.
- Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών πιστωτικών καρτών θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές καρτών που έχουν εκδοθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να αφορούν τη χρήση 2011 πλην των στοιχείων για τις πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν εκτός Ελλάδος και των στοιχείων των τραπεζών που θα πρέπει να αφορούν και τη χρήση 2010.
Πηγή: http://www.techpress.gr

1 σχόλιο: