Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Πολύ μπροστά ο Νικητής και το σύστημα παίζει τα ρέστα του

Δεν πτοούνται οι έλληνες από τα παπαγαλάκια του φόβου και ήδη φτάνουν στο Blog δημοσκοπήσεις που δίνουν το τελικό νικητή και μάλιστα με εντυπωσιακή διαφορά που προσεγγίζει διψήφιο νούμερο...

Όχι τυχαία το τρομοκρατημένο σύστημα παίζει τα ρέστα του με μαύρες διαφημίσεις διαρροές και καταστροφολογία…


Το φως της δημοσιότητας βλέπουν συζητήσεις στις Βρυξέλλες για προετοιμασία της Ευρωζώνης για το «χειρότερο σενάριο στην Ελλάδα», με επαναφορά -όπως μεταδίδει το Reuters- συνοριακών ελέγχων, περιορισμό αναλήψεων από τα ΑΤΜ και έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη.

Όμως την ίδια στιγμή στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η ΤτΕ αρνείται γνώση τέτοιων συζητήσεων, ενώ το πρακτορείο υπογραμμίζει πως κανείς από τους αξιωματούχους που συνομίλησε το Reuters δεν αναμένει πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.

Οι πηγές υποστήριξαν πως όλα είναι απλές ιδέες οι οποίες αποτελούν μέρος των πιθανών έκτακτων σχεδίων που εξετάζονται. Τόνισαν, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις αυτές αφορούν απλώς την προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο και όχι ότι προετοιμάζονται για κάτι που πιστεύουν ότι θα συμβεί.

Οι συνομιλίες αυτές έχουν πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιασκέψεων τις τελευταίες έξι εβδομάδες, (σ.σ.δηλαδή πριν την 6-5-2012) όμως αφορούσαν τις της 17ης Ιουνίου!!

Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις, ωστόσο, μέλη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup έχουν συζητήσει τις επιλογές αυτές με αρκετή λεπτομέρεια, είπαν οι πηγές.

« Εξετάζονται σενάρια έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει (από το ευρώ)» είπε μια από τις πηγές που συμμετείχε στις σχετικές τηλεδιασκέψεις. «Έχουν εξεταστεί και αναλυθεί ο περιορισμός των αναλήψεων από τα ΑΤΜ και ο περιορισμός της κίνησης των κεφαλαίων» πρόσθεσε.

Διαφορετική πηγή επιβεβαίωσε την διενέργεια των συνομιλιών, καθώς και ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο αναστολής της συνθήκης του Σένγκεν. « Αυτές δεν είναι πολιτικές συζητήσεις, αυτές είναι συζητήσεις μεταξύ ειδικών επί των οικονομικών θεμάτων, οι οποίοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα» είπε η δεύτερη πηγή.

Ο πρώτος αξιωματούχος είπε, ωστόσο, ότι εξετάζεται επίσης εάν υπάρχει το νομικό υπόβαθρο για να ληφθούν τέτοια ακραία μέτρα.

Η ΤτΕ αρνήθηκε γνώση τέτοιων συζητήσεων. « Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων» είπε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας στο Reuters, που κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των πηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου