Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Την Ελευθερια ή την Ηρεμια τους θελουν οι ΄Ελληνες ?

Του Χρήστου Ζαργάνη



Ελευθερία ή τήν Ηρεμία τους θέλουν οι έλληνες. τό μεγάλο δείλημα τών εκλογών
Ελευθερία ή Ηρεμία ,Θουκυδίδης γάρ και ένα απόφευγμα εξαιρετικά επίκαιρο πού όσο και αν δεν το έχουμε συνηδητοποιήσει είναι το μεγάλο δείλημα τών επικρεμάμενων εκλογών .

 Όπως κάποτε ο πατήρ της εμπεριστατωμένης ιστορικής επιστήμης εξήγησε, πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της ηρεμίας και του ύψιστου αγαθού της ελευθερίας . Δέν μπορείτε να είστε καί ελεύθεροι καί ήρεμοι είπε ο πρωτοπόρος ιστορικός πρέπει να επιλέξετε , τήν ελευθερία σας ή την ηρεμία διότι δέν μπορείτε να έχετε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

Αναφέρομαι στήν ιστορία μας γιατί ένας λαός πού σέβεται τόν εαυτό του καί τα κεκτημένα του πρέπει να θυμάται καί να μαθαίνει από αυτήν. Τί όμως αντιπροσωπεύει την ηρεμία και πιο το τίμημα , ο αγών αν θέλεται, που οδηγεί στην ελευθερία σε άμεση συσχέτιση με τις εκλογές της κυριακής . 

Ηρεμία εστί κατεστημένο και οκνηρή συνήθεια κάτι στο οποίο πραγματικά επιδιδόμασται τις τελευταίες δεκαετίες . Ευρω , μνημόνια , ευρωπαίοι προστάτες και μια χώρα γεμάτη πολίτες εθισμένους στην αδράνια και τον ωχαδελφισμό. Αυτή είναι η ηρεμία και η απατηλή υπόσχεση ασφάλειας των όσων μας χειραφετούν σταθερά, σε μια πορεία εξαθλείωσης που πραγματικά δεν θέλω καν να φανταστώ που και πως τελειώνει.

 Σίγουρα ,πλύση εγκεφάλου τόσων ετών δεν αποβάλεται τόσο εύκολα μήδε περιμένει κανείς οι ζοφερές ορέξεις των επικαρπωτών του καημού μας να παραδώσουν τα όπλα τόσο εύκολα , αλλά..

Μπορούμε να αλλάξουμε , να ακούσουμε την ιδία μας την ανάγκη και το κάλεσμα για κατι το διαφορετικό και να ξεβολευτούμε, οχι γιατί το λέω εγώ η οποιοδήποτε κομα, αλλά επειδή η ελληνική μας συνείδηση και ανάγκη για ζωή το επιβάλει.

 Η Ελλάδα μας χρήζει ριζικών αλλαγών και μόνο μια πλήρης και ριζική αναδιάρθρωση ,παύλα, αλλαγή μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Και όχι αγαπητοί μου, δεν ειμαι κομμουνιστής ουτε θιασώτης καμιάς λανθασμένης εξίσωσης κάποιου ρωσικού μανιφέστου . Είμαι σαν κι εσάς ενα οκνηρός ονειροπόλος της ελλάδας του αντρέα μιας ελλάδας που , τελικά ,ήταν για τους ελληνες μια αργοσυρτη πορεια στο πουθενα...

Τα αγαθά κόποις κτώνται και η ελευθερία μας ως ύψιστο αγαθό θέλει και μέγιστη προσπάθεια . 

Και μη γελιέστε αγαπητοί ομιοπαθείς συμπολίτες διότι ψηφίζοντας τα ίδια, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο απο απο αυτό που θα μας συμβούλευε ο Θουκυδίδης αλλα και η ίδια μας η συνείδηση ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου