Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Eχει κάποιος σας απάντηση..;;;

- Παρακολουθώ, όσο μπορώ πιο ψύχραιμα τις εξελίξεις αυτήν την εβδομάδα και νοιώθω σύγχυση.
...
- Στη προεκλογική Γαλλία ο Ολάν διεκδίκησε και κέρδισε την προεδρία, ευαγγελιζόμενος την αλληλεγγύη των λαών..
Μετεκλογικά το μόνο σημείο που φαίνεται να επικεντρώνει τις προσπάθειες του είναι το ευρω-ομόλογο..
...
- Στον αντίποδα, οι Γερμανοί κάθετα αρνητικοί στο ευρω-ομόλογο πιθανά να συνηγορήσουν στο αναπτυξιακό ομόλογο, χωρίς όμως να έχουν την παραμικρή διάθεση να αλλάξουν ρότα όσον αφορά το μονόδρομο-λιτότητα που έχει η Ελλάδα μπροστά της, ένας θεός ξέρει για πόσο ακόμη...
...
- Στο εσωτερικό της χώρας, μπορώ να κατανοήσω (?) τις όποιες προεκλογικές ακροβασίες πανταχόθεν..
...
-  Στο εξωτερικό η επίσκεψη του επικεφαλής του Σύριζα στην Ευρώπη -που σαν σκοπό έχει να μεταφέρει το "κοινό μυστικό" της πλειοψηφίας των Ελλήνων, για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη χώρα μας ένα μνημόνιο χωρίς καμμία ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική και την αδυναμία συνέχισής του-, προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση από όλο το φάσμα των εταίρων μας..
Μέσα όμως στα πλαίσια της καθομολογούμενης ανάγκης παραμονής της χώρας μέσα στο "Ευρώ της αλληλεγγύης", ξεχνούν την αλληλεγγύη αυτή καθ' αυτή τόσο σαν έννοια όσο και σαν πρακτική.. 
Ευαγγελιζόμενοι την χρησιμότητα της τήρησης ενός απάνθρωπου μνημονίου, με την υπόσχεση να ψάξουν να βρούν όποια σημεία σηκώνουν βελτίωση μέσα σε αυτό χωρίς όμως να μπορούν και να τα κατονομάσουν πρίν τις εκλογές (?), θαμπώνουν τις σκέψεις μου ακόμη περισσότερο..
...
Τόν "άκομψο και αυθόρμητο λόγο του άπειρου"  37-χρονου πολιτικού, που δεν έχει θητεία στο χώρο της πολιτικής  -διπ(ο)λωματίας-  και που αποτελεί φοβερή απειλή για τα "κεκτημένα της Ελλάδας τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια της Ευρωπαικής κηδεμονίας μας", σπεύδουν με τον αέρα της "πολιτικής εμπειρίας" να τον αμβλύνουν οι επικεφαλείς των άλλων κομμάτων, διατρανώνοντας την ασφάλεια των Ελλήνων μέσα στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, που έχει κάνει τα αδύνατα - δυνατά για να μας κρατήσει "με κάθε κυβέρνηση" μακριά απ΄την καταστροφή..
...
- Στο αυτοκίνητο ακούω γνωστή δημοσιογράφο με λύπη να παραδέχεται ότι και εκείνη θα ήθελε να βάλει την Εθνική περηφάνεια πάνω απο όλα τα άλλα... αλλά δυστυχώς απο την ίδια μας την ιστορία έχει αποδειχτεί ότι, μονόδρομος σε όλα τα αδιέξοδα της χώρας μας υπήρξαν πάντα τα "πακέτα" βοήθειας των Ευρωπαίων φίλων μας και με... προτρέπει να ξεσκονίσω την ιστορία μας...
Χωρίς να το θέλω την ρωτώ μεγαλόφωνα "μας βοηθούσαν χωρίς να ζητούν κανένα αντάλλαγμα ?", αλλά δεν μου απαντά...
...
- Βράδιασε.. μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου σε ένα λευκό κείμενο, ενώ ακούω στις ειδήσεις ότι οι εταίροι μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν έτοιμες προτάσεις για την επόμενη μέρα της Ενωμένης Ευρώπης "χωρίς την απρόβλεπτη, απείθαρχη, διεφθαρμένη" Ελλάδα μέσα...
Μπορεί να αποτελεί αυτό ωμή παραβίαση του δικαιώματος ανεμπόδιστης έκφρασης της θέλησης του Ελληνικού λαού συλλογίζομαι...(?)
Το μέλλον θα δείξει άν θα γραφεί ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στο βιβλίο της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας μας ή αν θα προστεθεί μια ακόμη μικρή παράγραφος σ΄αυτό... με σκοπό να μην θυμούνται οι επόμενες γενιές.
 
- "Εν τω μεταξύ η ισοτιμία Ευρώ / Δολλαρίου πέφτει στα επίπεδα του 2010 κάπου στο 1,25 και η παγκόσμια χρηματαγορά κλονίζεται κάτω απο τα σενάρια εξόδου της "μικρής αδύναμης & ασήμαντης" Ελλάδας απο το Ευρώ ..."
 
 
 X.Τ
23-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου