Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ερχεται πακτωλός δισεκατομμυρίων για να σώσουν τις τράπεζες, και ο λογαριασμός στον Ελληνα πολίτη!!


Καυτά ερωτήματα προς τους εραστές του Μνημονίου και τους Κυβερνήτες της νεο-αποικίας!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ξεπούλησαν οι τραπεζίτες προχτές στο ΧΑΑ της Αθήνας και έριξαν το Χρηματιστήριο αρχικά στις 536,49 μονάδες χάνοντας 3,41% και χτες το έριξαν κάτω από τις 500 μονάδες!!!
Επίπεδα τιμών που....
μας πάνε πίσω στον Ιανουάριο του 1990.

Στην Ευρώπη, η πτώση επίσης ήταν σημαντική καθώς το επιτόκιο δανεισμού παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθώς η Ισπανία δανείστηκε με 4% στα τριετή και 3,25% στα 4ετή, ενώ την ίδια ώρα η Moody’s προειδοποιεί με υποβάθμιση τις τράπεζες της χώρας. 
Η πτώση μέσα σε ένα μόνο απόγευμα ήταν στην Ισπανία 1,73%, στην Ιταλία 1,8%, στην Αγγλία 1,2% και σε Γαλλία – Γερμανία από 0,90%. 
Το δε ευρώ υποχώρησε στη διάρκεια μόνο της πρώτης ημέρας ακόμη και κάτω από τα 1,27 δολάρια.

Πραγματικά ριζοσπαστικές προτάσεις, τις οποίες είχαν εισηγηθεί ΚΑΙ στον Κώστα Καραμανλή, κάποιοι συνεργάτες του, μετά τον ανασχηματισμό του 2008, αναφορικά με τον έλεγχο των τραπεζών και την στενή παρακολούθηση των χρημάτων που διατίθενται για την αύξηση της ρευστότητάς τους (δηλαδή αν διαθέτουν την ρευστότητα στην αγορά και όχι για να αυξάνουν τα αποθεματικά τους, τα οποία χρησιμοποιούν ανέλεγχτα) εξέφρασε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης.

"Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε, τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη.

"Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών"…. "Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί;

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης", είπε ο κ. Στρατούλης.

Το τραγικότερο όλων, είναι, ότι αντί να το πράξουν αυτό οι υποτιθέμενες “λαϊκές” κυβερνήσεις της ΝΔ ή το δήθεν "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ, το εισηγούνται οι ριζοσπάστες της Αριστεράς.

Δηλαδή οι Παπανδρέου-Σαμαράς-Παπαδήμος-Βενιζέλος, αρνούντο να πράξουν τα αυτονόητα. Γι`αυτό έπεσαν στο 33,5% και στις επόμενες εκλογές, ζήτημα είναι αν και οι δύο θα πιάσουν το 25%.

Εν τω μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο του κ. Ε. Βενιζέλου, εξακολουθεί να επιμένει, ότι η επανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές και όχι με προνομιούχες, όπως προβλέπει και ο νόμος εξάλλου. Άλλωστε, όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, οι προνομιούχες τραπεζικές μετοχές που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο από προηγούμενα πακέτα στήριξης, υπερβαίνουν τη συνολική χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Θεωρητικά, βέβαια, θα μπορούσε η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος, εάν γινόταν από έναν χρηματοοικονομικό οργανισμό, όπως το EFSF, χωρίς να μεσολαβεί το Δημόσιο.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά ούτε και την προτίμηση του τέως υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου.

Την Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία για την διάθεση στις ελληνικές τράπεζες 18 δις ευρώ μέσω ομολόγων που θα έχουν την ανώτατη αξιολόγηση ΑΑΑ.

Τα ομόλογα ύψους 18 δις ευρώ οι ελληνικές τράπεζες θα τα δώσουν στην ΕΚΤ για να αντλήσουν την απαραίτητη ρευστότητα, και μετά θα περιμένουν άλλα 7 δις ευρώ, αφού συνολικά 25 δις ευρώ θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου, «Η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη, οι τράπεζες λειτουργούν» δεν επιδέχεται σχολιασμού, τα λέει όλα από μόνη της, για τον νέο πρόεδρο του νέου Γαλλικού κόμματος της Ελλάδος.

Ο σοσιαλισμός στα μεγαλεία του !!!

Δυστυχώς υπάρχει και ο ντόπιος “κατακτητής”, ο οποίος γνωρίζει να κρύβεται έντεχνα πίσω από “κάμερες”, πολιτικά συστήματα” και από “ιδιοκτήτες”.

"Σχεδόν όλοι είναι θυμωμένοι με την διάσωση των τραπεζών. Κανείς δεν παίρνει τα εύσημα για την αποτροπή ενός "υποθετικού" κινδύνου", αναλύουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Ζημίες που ξεπερνούν τα 20 δις ανακοίνωσαν οι 4 μεγάλες τράπεζες της χώρας, μια εικόνα όμως που δεν αντικατοπτρίζει "καθόλου" την πραγματικότητα, απλά γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της προσοχής των Ελλήνων πολιτών.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ είναι ακόμα στον "αέρα", ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ενώ όλα ήταν να έχουν τελειώσει, την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει, έως τις εκλογές της 17-06-2012, δημιουργώντας ένα ασταθές περιβάλλον για την οικονομία, ευσταθές όμως για τις Τράπεζες.

Η δυσμενής εικόνα λοιπόν την οποία γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί και αποτυπώνεται από τους ισολογισμούς των Τραπεζών, δεν είναι απολύτως ακριβής.

«Γνωρίζοντας ότι έχετε δρομολογήσει σημαντικές αποφάσεις για να στηρίξετε τους τραπεζίτες με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, λίγες μόνο ημέρες πριν εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού στις κάλπες, σας ζητάμε, έστω και τώρα, να παγώσετε αυτές τις αποφάσεις», αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας.

«Θεωρούμε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις, υπό το μανδύα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διασώζουν τους τραπεζίτες» λέει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει πως «τις αποφάσεις που θα λάβετε τώρα, θα τις αλλάξει ο λαός στις 17 Ιουνίου 2012».

Μερικά ερωτήματα :

Ποια είναι σήμερα η χρηματιστηριακή αξία των Ελληνικών Τραπεζών και πόσα χρήματα “πήραν” έως σήμερα και θα πάρουν στο μέλλον;;;

Ποιες τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί και με πόσα χρήματα;;;

Ποιό είναι το ποσόν της συνολικής κεφαλαιοποιήσεως των Ελληνικών Τραπεζών, πόσο αξίζουν σήμερα, και ποιο το ποσόν το οποίο διέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο, για να τις “σώσει”, μήπως ήταν καλύτερα να τις αγόραζε ;;;

Ποιοι είναι οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κατά πόσον έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι σήμερα, ποιες εκκρεμότητες παραμένουν και πότε αυτοί οι όροι θα έχουν οριστικοποιηθεί ;;;

Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ στίς 9 Μαρτίου του 2012, εκτιμά το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης στα 50 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, το έσοδο του Δημοσίου, απο την διαδικασία επιστροφής των τραπεζών, όταν αυτές επιστραφούν στους μετόχους τους, θα είναι 16 δισ. ευρώ.

Η προκύπτουσα, ως έλλειμμα, διαφορά των 34 δισ. ευρώ, είναι προφανές ότι κάποιος θα την πληρώσει, θα μετακυληθεί, για αποπληρωμή, στις πλάτες των φορολογουμένων ;;;

Ποια ήταν η πρόθεση και η πολιτική απόφαση της κυβέρνησής του Λ. Παπαδήμου, για το ακάλυπτο κεφάλαιο των 34 δισ. ευρώ ;;;

Η Ελλάδα ζήτησε από την Φινλανδία να μην δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη διμερή τους συμφωνία στο θέμα παροχής εγγυήσεων.

Ο λόγος; Να προστατευθούν οι ελληνικές τράπεζες που είχαν άμεση συμμετοχή!

Το θέμα προέκυψε όταν το κόμμα των "Αληθινών Φινλανδών" ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να δώσει στη δημοσιότητα της λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων, ειδάλλως απείλησε να φέρει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του η βουλευτής του κόμματος Pirkko Ruohonen-Lerner επικαλείται την άποψη του καθηγητή νομικής Olli Maenpaa, ο οποίος θεωρεί πως η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι αντίθετη στους κανονισμούς.

Από τη μεριά του το υπουργείο Οικονομικών απαντά πως οι ενέργειες του είναι νόμιμες και πως οι λεπτομέρειες κρατήθηκαν μυστικές έπειτα από αίτημα της Ελλάδας, δηλ. του κ. Βενιζέλου, ούτως ώστε να προστατευθούν οι ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα την υπέγραφε.

Ποιές είναι οι Ελληνικές Τράπεζες οι οποίες συμμετείχαν στην συμφωνία με την Φινλανδία και ποιες είναι αυτές οι οποίες "παίρνουν" σήμερα τα 18 δισ, ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου με αξιολογικό βαθμό ΑΑΑ για την ανακεφαλαιοποίησή τους ;;;

Από όλη αυτήν την διαδικασία της συμφωνίας με την Φινλανδία και την παροχή εγγυήσεων, ποιο είναι το ποσόν των χρημάτων σε τόκους και επιτόκια τα οποία επιβαρύνθηκε και πλήρωσε, το Ελληνικό Δημόσιο και γιατί, εν μέσω κρίσης ;;;

Η οριστική μετατροπή της χώρας μας σε νέο-αποικία, χωρίς μάλιστα την παραμικρή αντίσταση, χωρίς την παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας από ένα ανίκανο πολιτικό προσωπικό σε “διατεταγμένη” υπηρεσία, είναι πλέον γεγονός.

Γράφω όσο μου επιτρέπεi ο χώρος, ελπίζοντας πως η σκέψη μου και τα γραπτά μου ίσως γίνουν αντικείμενο προβληματισμού, ίσως γίνουν κοινός τόπος για να σταθούμε επιτέλους όρθιοι, για να αντιπαλέψουμε τα ντόπια "θηρία" κατ’αρχάς.

Καταργήθηκε η Δημοκρατία μας και εφαρμόζεται σκληρή Τραπεζοκρατία.
Δυστυχώς !!!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ !!!

Πηγές : (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=119828&
catid=9).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου