Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Τυχαίο ή Σύμπτωση;Από τον κουτσογιώργα του Ανδρέα,στον Τσοχατζόπουλο του Γιώργου...!!!

ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ: «εάν κουνούσα το μικρό μου δαχτυλάκι θα είχε δικαστεί ο Ανδρέας.»
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ειδικό δικαστήριο

Ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας δεν συμμετείχε...
στις βουλευτικές εκλογές του 1989 μετά από πρόταση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και υπό το βάρος των κατηγοριών για την υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 1989, έγινε κοινή πρόταση παραπομπής του στο ειδικό δικαστήριο από το Κ.Κ.Ε. και τη ΝΔ για την υπόθεση του σκανδάλου Κοσκωτά.

Οι κατηγορίες για τον Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα αφορούσαν παραβίαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71 επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, υπόθαλψη εγκληματία, παθητική δωροδοκία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από ιδιοτέλεια.[12] Η πρόταση υπερψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1989 για τους Α. Παπανδρέου, Α. Κουτσόγιωργα, Δ. Τσοβόλα και Γ. Πέτσο.
Η παραπομπή του τέως πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και κορυφαίων υπουργών στο ειδικό δικαστήριο αποτέλεσε αντικείμενο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς και έντονης αμφισβήτησης από έγκριτους νομικούς όσο αφορούσε στη νομιμότητα της παραπομπής.
Όσο αφορά την ουσία του δικαστηρίου, αμφισβητήθηκε έντονα κατά πόσο αυτό πληρούσε τους κανόνες διεξαγωγής δίκαιης δίκης υπό την έννοια ότι τελούσε κάτω από έντονες πολιτικές επιρροές. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έγινε η δίκη τον ρόλο του δημόσιου κατηγόρου και εισαγγελέα τελούσαν εν ενεργεία βουλευτές πολιτικοί αντίπαλοι των κατηγορουμένων υπουργών και του πρωθυπουργού (Κατσαρός και Κωνσταντινίδης από τη ΝΔ και Κωνσταντόπουλος από τον Συνασπισμό).
Επίσης ο πρόεδρος του δικαστηρίου ως ανώτατος δικαστικός είχε επιλεγεί ευθέως από την τότε πολιτική ηγεσία και πάλι αντίπαλη προς του κατηγορούμενους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και υπέρμαχος της διεξαγωγής της δίκης σε συνέντευξη του 19 χρόνια μετά το δικαστήριο, στις 25 Οκτωβρίου 2010, δήλωσε στην εκπομπή "Οι Νέοι Φάκελοι" του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ, «εάν κουνούσα το μικρό μου δαχτυλάκι θα είχε δικαστεί ο Ανδρέας.»[


Ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ κατέληξε μπροστά στα μάτια των δικαστών και του ακροατηρίου λέγοντας « αδυνατώ κύριε πρόεδρε»…χωρίς να δικαστεί ποτέ και καταξιώθηκε στον Ελληνικό Λαό...!!!


Ο ΤΣΟΧΑΖΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι στη φυλακή ακόμα σαν προφυλακισμένος, αναμένομεν να δούμε αν θα οδηγηθεί σε δικαστήριο….!!!

Από πληροφορίες, ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυμένη υγεία….λέτε να προλάβει να δικαστεί...;;;;

Εάν κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ λέτε να έχει πρόβλημα ο ΓΙΩΡΓΟΣ;


thoureios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου