Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Φονικός ο σεισμός στην Ιταλία!Εφτά νεκροί έως τωρα

Κύματα πανικού έσπειρε από το Μιλάνο έως τη Βενετία η σεισμική δόνηση των 6 βαθμών που συντάραξε στις 4:05 (τοπική ώρα) τα ξημερώματα της Κυριακής τον ιταλικό βορρά με επίκεντρο την περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια. Εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50, ενώ τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Τεράστιες καταστροφές για την ιταλική πολιτιστική κληρονομιά κυρίως στη Μόντενα και τη Φεράρα· κατέρρευσαν και υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτίρια.
Ακολούθησε σειρά μετασεισμών με τον ισχυρότερο μεγέθους 5,1 βαθμών στις 15:18 (ώρα Ιταλίας). Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε πέφτοντας από ετοιμόρροπο κτίριο όπου πραγματοποιούσε ελέγχους, και κατά τις πληροφορίες η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά δεν κινδυνεύει. Πολλά ιστορικά κτίρια που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από την κύρια δόνηση καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 36 χιλιομέτρων βόρεια της Μπολόνια, ανάμεσα στην Μόντενα και τη Φεράρα, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χλμ.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επρόκειτο να αναχωρήσει εσπευσμένα από το Σικάγο όπου διεξάγεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, εξαιτίας του σεισμού, καθώς και της βομβιστικής επίθεσης στο λύκειο Μορβίλο-Φαλκόνε (από το όνομα του δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε και της συζύγου του Φραντσέσκα Μορβίλο, που δολοφονήθηκαν από τη μαφία το 1992).
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη σεισμική δόνηση είναι εφτά νεκροί -τέσσερις εργάτες (ένας Μαροκινός και τρεις Ιταλοί) που εργάζονταν νυχτερινή βάρδια σε εργοστάσια έξω από την Φεράρα, καθώς και δύο γυναίκες (η πρώτη ενδεχομένως από εγκεφαλικό επεισόδιο κοντά στη Μπολόνια, η δεύτερη ήταν ηλικίας 103 ετών και πέθανε στο Σαν Αγκοστίνο). Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50.
Τρεις χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, βάσει των όσων μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκκενώθηκε νοσοκομείο για την ασφάλεια των ασθενών.
<a href='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/ck.php?n=aa83452b&cb=47806671' target='_blank'><img src='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/avw.php?zoneid=31&cb=47806671&n=aa83452b' border='0' alt='' /></a>
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου