Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πρωτοφανής επίθεση Λαγκάρντ εναντίον Ελλάδας


«Μην περιμένετε οίκτο-Ήλθε η ώρα της αποπληρωμής»


Χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρα σκληρή γλώσσα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας για τους Έλληνες στην εφημερίδα Guardian, δηλώνει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνια για τα παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή εκπαίδευση, παρά για τα Ελληνόπουλα που μαστίζονται από την φτώχεια στην Αθήνα.



Η κ. Λαγκάρντ στην ίδια συνέντευξη, που έχει τίτλο «Ηρθε η ώρα να πληρώσετε: Μην περιμένετε οίκτο» και την οποία σημειωτέον ακόμη και η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «αντισυμβατική», προειδοποιεί ότι «ήρθε η ώρα της πληρωμής» για τους Έλληνες. Χρησιμοποιεί δε έναν όρο που εκπλήσσει: «Ήρθε η ώρα να γίνει απόσβεση της επένδυσης», λέει, εννοώντας προφανώς την χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

«Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα σκέφτομαι αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους», συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, προκαλώντας την ερώτηση της δημοσιογράφου αν σκέφτεται και αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς εργασία ή λειτουργικές δημόσιες υπηρεσίες. Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, απαντά ότι και αυτοί πρέπει να αλληλοβοηθηθούν σε συλλογικό επίπεδο και διευκρινίζει ότι εννοεί πως όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Σε παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι τα όσα αναφέρεται μοιάζουν σαν να λέει στους Έλληνες και σε άλλους Ευρωπαίους ότι μέχρι σήμερα πέρασαν καλά αλλά έφτασε η ώρα να πληρώσουν η κ. Λαγκάρντ συμφωνεί: «Σωστά, ναι», απαντά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν κάθε φορά που κοιτάζει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία και απαιτεί μέτρα, επιλέγει να αγνοήσει το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες δε θα έχουν πρόσβαση σε μαία για να γεννήσουν, ασθενείς δεν έχουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και ηλικιωμένοι πεθαίνουν μόνοι χωρίς φροντίδα, απαντά ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά σε κάποιο χωριό του Νίγηρα που πηγαίνουν σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα, μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία, την ώρα που θέλουν πολύ να μορφωθούν. «Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται ακόμα περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα», λέει η κ. Λαγκάρντ.

Όπως ισχυρίζεται η επικεφαλής του ΔΝΤ, οι Έλληνες γονείς ευθύνονται για τα παιδιά τα οποία δέχονται τις επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών. «Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», αναφέρει.

Σχολιάζοντας την ενίσχυση αντιμνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, η κ. . Λαγκάρντ λέει ότι οι ψηφοφόροι ποτέ δεν κάνουν λάθος καθώς ψηφίζουν με γνώμονα τη συνείδησή τους και τα πιστεύω τους, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι η διαφωνία μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στην Ευρώπη τονίζεται υπερβολικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρητορική του κ. Ολάντ δε θα εφαρμοστεί πλήρως και στην πολιτική του. «Πιστεύω πολύ ότι η πράξη είναι που μετρά, πολύ περισσότερο από την ένταση των πολιτικών υποσχέσεων, δηλώσεων και συνθημάτων κατά την προεκλογική περίοδο», σχολιάζει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Καταλήγει λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτύχει πιο «χαλαρούς» όρους στην δανειακή της στήριξη και δεν μπορεί να επιζητά καλύτερους όρους σε σχέση με μια φτωχή χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου: «Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας».




2 σχόλια:

  1. ΑΊ΄ΧΑΣΟΥ ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oταν μια αγαμητη γρια σκυλα παιρνει εξουσια στα χερια της και δεν βρισκεται κανεις (τουλαχιστον ως τωρα) να της παρει το κεφαλι, λογικο να εχει το θρασσος να λεει αυτα που λεει. Το αυτο ισχυει και για πολλα εγχωρια ελεεινα τετραποδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή