Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι αεροψεκασμοί, με την ματιά ενός ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.


Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι θέσεις του στο θέμα των αεροψεκασμών σε σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη, που φιλοξενούνται στα attikanea και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.




Θ. ΡΑΠΤΗΣ: Αν υποθέσουμε ότι το επιχείρημα για την υπερθέρμασνη χρησιμοποιείται προσχηματικά για να καλύψει κάποια δραστηριότητα πίσω από τους ψεκασμούς με άλλον αντικειμενικό σκοπό τότε είναι επείγον να βρεθεί ποιός μπορεί να είναι αυτός.


"Επιτρέψτε μου να προσθέσω ορισμένα σχόλια στο πολύ σοβαρό θέμα της τροποποίησης του καιρού. Κατ' αρχήν πρέπει να πω ότι τελευταία έχουν εμφανιστεί πολλές αμφιβολίες στον επιστημονικό χώρο για το κατά πόσον ο κίνδυνος από τυχόν υπερθέρμανση του πλανήτη είναι όντως τόσο σοβαρός όσο λέγεται.


Από η μελέτη ιστορικών στοιχείων προκύπτει ότι παρόμοιες διακυμάνσεις παρατηρήθηκαν κ προς το τέλος του Μεσαίων και μάλιστα ακολουθήθηκαν από μίνι παγετώνες με αντίστοιχη αρνητική διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας.


Κατά δεύτερον, τα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται αδυνατούν να συλλάβουν έναν τόσο πολύπλοκο μηχανισμό, όσο το παγκόσμιο κλίμα σε βάθος χρόνου πολλών δεκαετιών λόγω της εγγενούς τυχαιότητας του φαινομένου αλλά και εξωγενών παραγόντων όπως η διακύμανση της Ηλιακής δραστηριότητας.


Σχετικά με το τελευταίο, πολύ λόγος γίνεται τελευταία για την πιθανή έλευση...ενός νέου ελάχιστου (Maunder Minimum) μετά την έξαρση του 2012, γεγονός το οποίο συσχετίζεται με την έλευση ενός πιθανού νέου παγετώνα.



http://en.wikipedia.org/wiki/Maunder_Minimum
http://en.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%B6rer_Minimum
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_variation


Σημειωτέον ότι και η Ηλιακή δραστηριότητα όπως και τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό δεν μας είναι τόσο καλά γνωστά ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των Ηλιακών λειτουργιών άρα κ της πρόβλεψης τους (πρόβλημα ελλείμματος νετρίνων κλπ). Απο πολλές απόψεις, η Γη μπορεί να θεωρηθεί μέρος ενός γιγάντιου ηλ. κυκλώματος όπου η Ιονόσφαιρα μαζί με άλλα αγώγιμα στρώματα παίζει το ρόλο του πρωτεύοντος ενός γιγάντιου μετασχηματιστή.
http://en.wikipedia.org/wiki/Birkeland_current
http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_voltage


Αν υποθέσουμε ότι το επιχείρημα για την υπερθέρμασνη χρησιμοποιείται προσχηματικά για να καλύψει κάποια δραστηριότητα πίσω από τους ψεκασμούς με άλλον αντικειμενικό σκοπό τότε είναι επείγον να βρεθεί ποιός μπορεί να είναι αυτός.
Από αυτό το σημείο κι έπειτα, μπορούμε να προχωρήσουμε μόνον με υποθέσεις.


Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο όμως αφορά την πιθανή διασύνδεση της συνολικής ηλεκτρικής δραστηριότητας με τον έλεγχο του καιρού κι άλλες συναφείς δραστηριότητες.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνει κανείς ότι η δραστηριότητα αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην ιονόσφαιρα αλλά απλώνεται και στη σφαίρα των υπογείων υδάτων!
Το σύνολο των υπόγειων υδάτινων ρευμάτων δεν μπορεί φυσικά να είναι ηλεκτρικά ουδέτερο σε όλο το μήκος και πλάτος μιας περιοχής όπως πχ το λεκανοπέδιο Αττικής.
Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει μια αντίστοιχη μεταβαλλόμενη κλίση ηλεκτρικού δυναμικού και στο υπέδαφος και σε όλη την ακτίνα του φλοιού της Γης, πλήν όμως ελάχιστα είναι γνωστά για αυτό το θέμα όπως και για την πιθανή συσχέτιση του με την όλη ατμοσφαιρική και Ηλιακή δραστηριότητα.


Πιθανόν, αυτή η δραστηριότητα να μπορεί να επηρεαστεί από συστήματα όπως κεραίες εδάφους μακρών κυμάτων αλλά κ από διασπορά ακτινοβολιών μέσω της ιονόσφαιρας με τη βοήθεια διασποράς μεταλλικών σφαιριδίων όπως στα λεγόμενα για του αεροψεκασμούς (Mie scattering)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mie_scattering


Σε αυτό το σημείο καλόν είναι να αναρωτηθεί κανείς πόσα μέρη στο λεκανοπέδιο είναι "κούφια"!
Για να δώσουμε μερικά παραδείγματα, σκεφτείτε τις ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις της ΣΔΣΜ (Στρ Δκση Αν. Μεσογείου) πάνω από την Αγ. Παρασκευή στον Υμηττό όπως κ αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Ελευσίνα.
Λέγεται ότι υπάρχουν επίσης κάποιες παλιότερες εγκαταστάσεις κάτω κ από το Λυκαβηττό σε εισόδους κοντά στις εγκαταστάσεις του οδοντωτού.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι ήδη από τον καιρό της Σοβιετικής Ένωσης γινόντουσαν έρευνες πάνω στο θέμα των κεραιών εδάφους όπως και της περιοχής μακρών κυμάτων όπου γίνονται ορατές μεγάλες διατάξεις στο υπέδαφος.
Χαρακτηριστικά δείτε τις φωτογραφίες κάποιων παρόμοιων εγκαταστάσεων
http://www.thelivingmoon.com/47john_lear/02files/Strange_Towers_in_a_Russian_Forest.html


Ένα τελευταίο θέμα που προκύπτει είναι ότι ο αριθμός των πτήσεων και των σκαφών που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις αεροψεκασμών με δυνατότητα επηρεασμού σε ανάλογες περιοχές με αυτές που έθιξα, προυποθέτουν και τα ανάλογα πληρώματα εδάφους και εγκαταστάσεις που λογικά απαιτούν έναν επιτελικό σχεδιασμό κι αν δεν έρχονται εκτός της χώρας θα είναι εφικτό να αναζητηθούν όπως και οι επικεφαλής της αντίστοιχης επιχείρησης.
Εφ' όσον τέτοιες μονάδες λειτουργούν βάσει μιας κάθετης ιεραρχίας, θα πρέπει εξ ίσου εύκολα να ακολουθηθεί η ιεραρχία των εντολών προς τους πρώτους υπεύθυνους οι οποίοι λογικά θα πρέπει να ξέρουν μεγάλο μέρος του σχεδίου και του σκοπού του.


Εκτός κι αυτό είναι ...ήδη γνωστό σε κάποια (ες) υπηρεσία (ες) του κράτους, το μόνο άλλο που θα απέμενε θα ήταν η κατάλληλη επέμβαση που δεν μπορεί βέβαια να γίνει χωρίς την πολιτική βούληση.
Απομένει να δούμε αν μετά τις 17 του Ιούνη θα εμφανιστεί ένας νέος Έλληνας Τσάβες για να αναλάβει τέτοιο βάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου