Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ένας “τυφώνας” φωτιάς και ατσαλιού MADE IN GREECE για τον ΕΣΜία πρωτοποριακή και αποτελεσματική λύση στα επείγοντα προβλήματα που πραγματικά “καίνε” τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρουσίασε πρόσφατα η ελληνική αμυντική βιομηχανία. Πρόκειται για τον συνδυασμό ενός ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής τηλεχειριζόμενου πυργίσκου με πυροβόλο gatling Μ61Α1 Vulcan των 20 χλστ τοποθετημένου επί οχήματος Μ113.

Η ανάπτυξη του συστήματος ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο οπότε και άρχισαν οι δοκιμές του υπό ρεαλιστικές συνθήκες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι τελικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και το σύστημα πια είναι έτοιμο για παραγωγή. Το ελληνικό σύστημα ενσωματώνει σημαντικές τεχνολογικές πρωτοτυπίες με εφαρμογές και σε άλλα οπλικά συστήματα βάση των επιχειρησιακών αναγκών σε συγκεκριμένους τομείς του ΕΣ

Το σύστημα σχεδιάστηκε αποκλειστικά από ελληνικά χέρια και συνδυάζει δύο συστήματα που υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς στο οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο εντυπωσιακός όγκος πυρός του Μ61Α1 Vulcan σε συνδυασμό με τα σκοπευτικά του συστήματος και την ευκινησία που προσφέρει το Μ113 επιτρέπουν στον Ελληνικό Στρατό να αξιοποιήσει το σύστημα αυτό σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο στην επικράτεια κυρίως όμως στα νησιά και οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη ο οποίος εκτίμησε τις επιχειρησιακές προοπτικές που αποδίδει η σύζευξη των δύο αυτών συστημάτων.

Το ελληνικό σύστημα και οι δυνατότητες του παρουσιάζονται κατά αποκλειστικότητα στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σήμερα στην Αθήνα και αύριο σε όλη την Ελλάδα.

πηγη: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου