Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Ξεφτίλα των Ελλήνων Δικαστών!Έλληνες δικαστές:Το Focus δεν προσέβαλλε την Ελλάδα!

Τρεις Έλληνες δικαστές αθώωσαν τους υπευθύνους του γερμανικού περιοδικού Focus για το προκλητικό εξώφυλλο που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.Κατά το δικαστήριο, οι γερμανοί κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι του Focus δεν πρoσέβαλλαν εθνικό σύμβολο καθώς
το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου δεν ήταν η ελληνική σημαία και δεν εξύβρισαν τους Έλληνες πολίτες, αλλά τους Έλληνες πολιτικούς.

«Τα επίμαχα άρθρα δεν αφορούσαν πράξεις πολιτών, αλλά πράξεις Ελλήνων πολιτικών, ενώ οι δημοσιογράφοι έκαναν και μια ιστορική αναδρομή», αναφέρει η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

 Παράλληλα, το Δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος 5 γερμανών δημοσιογράφων για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της εξύβρισης, αφού με βάση το νέο νόμο, το αδίκημα μετατρέπεται σε πταίσμα.

 Επίσης, το δικαστήριο απέβαλλε την πολιτική αγωγή που είχαν δηλώσει έξι δικηγόροι με το επιχείρημα πως το δημοσίευμα δεν αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού για να έχουν έννομο συμφέρον, αλλά μόνο πράξεις πολιτικών προσώπων.

 «Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχθεί όλους τους πολιτικούς χειρισμούς, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι δέχθηκε τις ενστάσεις των Γερμανών, ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε. Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχθηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη με αυτήν την απόφαση ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση είναι κατακριτέα», δήλωσε αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο εκ των μηνυτών, δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου