Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Financial Times: Απειλή για τη σταθερότητα οι εκλογές στην Ελλάδα!



Για αυτό τον λόγο δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι εκλογές ένα μήνα πριν, όπως ορίζει ο νόμος?Μάλλον για άλλη μια φορά,για χάρη του χρήματος θα καταπατηθεί η Δημοκρατία..Όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια άλλωστε.Αυτή είναι και η κατάντια μας.Το ότι συνηθίσαμε..Περιμένουμε εντολές από τους διεθνείς τοκογλύφους και εβραίομόγγολους για το πότε θα γίνουμε χώρα..Ξύπνα Έλληνα πριν να είναι αργά!Ως απειλή για τη σταθερότητα στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τις επερχόμενες εκλογές δημοσίευμα των «Financial Times», εκφράζοντας προβληματισμό και ανησυχία για το αποτέλεσμα της κάλπης, «σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα», αναφέρεται στις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις που έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Λουκάς Παπαδήμος να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησής του.

«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει βυθιστεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που τα δύο μεγάλα κόμματα της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για τις επερχόμενες εκλογές»αναφέρει το δημοσίευμα.

Παραθέτει, δε, και δηλώσεις στελεχών τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουν την ανησυχία τους για την απροθυμία έμπειρων στελεχών να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο.

Βετεράνος της ΝΔ, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, δηλώνει:

«Έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων και για τα δύο κόμματα, ειδικά στην επαρχία. Τόσο οι αξιοσέβαστοι επαγγελματίες όσο και διακεκριμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις προτάσεις».

Ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει: «Λιγότεροι άνθρωποι, από ό,τι συνήθως, θέλουν να κατέβουν σε αυτές τις εκλογές».

Στον απόηχο της συνέντευξης της Κριστίν Λαγκάρντ στο CBS, οι «FT» επισημαίνουν: «Οι διεθνείς πιστωτές βασίζονται στην εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Σαμαράς της κεντροδεξιάς παράταξης θα ανανεώσουν τη κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές, έτσι ώστε να αναδυθεί η χώρα από την ύφεση μέχρι τα τέλη του 2013».

«Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων όμως», συνεχίζει το δημοσίευμα, «φαίνεται πως στηρίζει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις, από το Κομμουνιστικό Κόμμα και την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή… Ακόμη και εάν τα δύο κόμματα ωστόσο κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα θα έχει μικρή διάρκεια ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου