Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νέα απάτη στο Facebook!

Ερευνητές της εταιρείας BitDefender εντόπισαν μια πολυμορφική επίθεση στο Facebook, η οποία εξαπατά τους χρήστες και τους ανακατευθύνει σε σελίδες, που φιλοξενούν συνομιλίες για ενηλίκους ή στη λήψη κακόβουλου λογισμικού ή σε επιθέσεις phishing. Η απάτη παρουσιάζεται ως μια πρόσκληση για την προβολή ενός βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Μόλις ο χρήστης επιλέξει το σύνδεσμο για την προβολή του, <…>
<…> ανακατευθύνεται σε μια ιστοσελίδα αντίγραφο του Facebook. Εδώ, ζητείται από τους χρήστες να εγκαταστήσουν το Divx plugin προκειμένου να δουν το βίντεο.
Divx polymorphic scam Πολυμορφική επίθεση: Απάτη στο Facebook οδηγεί σε malware ή επίθεση phishing
Μόλις το θύμα εγκαταστήσει την επέκταση του browser, ανακατευθύνεται σε διάφορες ιστοσελίδες. Σε μια εκ των επιθέσεων η ανακατεύθυνση γίνεται σε σελίδα με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Εδώ, ζητείται από τον χρήστη να πραγματοποιήσει λήψη του video player 7pic, το οποίο είναι επί πληρωμή ενώ στην ουσία κρύβει και ένα μέρος κακόβουλου κώδικα.
Επίσης, η επέκταση επιτρέπει στους απατεώνες να ελέγξουν τα cookies του χρήστη, έτσι ώστε μέσω αυτών να διαφημίσουν την απάτη και να κάνουν “Like” και “Κοινοποίηση” της εν λόγω κακόβουλης ιστοσελίδας. Τα αποτελέσματα της επίθεσης είναι να εκτεθούν στην απάτη οι φίλοι του θύματος, αλλά και το θύμα να γίνει ένας «δούρειος ίππος» για διασπορά και άλλων επιθέσεων σε ανυποψίαστους χρήστες.
Για να παραμείνετε ασφαλής σε τέτοιες επιθέσεις, καλό θα είναι να μην εγκαθιστάτε καμία επέκταση, που προέρχεται από μη έμπιστες πηγές.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου