Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ρουσφέτια υπάρχουν ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης


Διαβάστε ποιοι βουλευτές επιχειρούν να "καλοπιάσουν" τους ψηφοφόρους ενόψει εκλογών. Οι δεκάδες τροπολογίες και η προαγωγή που προκάλεσε αντιδράσεις.


 Μπορεί στις δηλώσεις τους οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας να εκφράζουν όπου σταθούν τη συμπαράστασή τους στους πολίτες, που υποφέρουν (από τα μέτρα που οι πρώτοι έχουν ψηφίσει), ωστόσο ακόμα και αν δεν υπάρχουν λεφτά, τα ρουσφέτια φαίνεται πως συνεχίζονται.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", τις τελευταίες ημέρες βουλευτές επιχειρούν να περάσουν δεκάδες τροπολογίες και φωτογραφικές διατάξεις, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν φίλους, ψηφοφόρους και τοπικά συμφέροντα ενόψει των εκλογών.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, κατατέθηκαν 85 τροπολογίες, στα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν πριν από τη διάλυση της Βουλής και άλλα 27 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, περιλαμβάνει δεκάδες ευνοϊκές διατάξεις, μεταξύ των οποίων, η αύξηση του οικοδομικού συντελεστή για κατασκευή τουριστικών συγκροτημάτων στο 1% της συνολικής επιφάνειας των νησιών.
Επίσης, τη διευθέτηση αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Καντερές. Το ίδιο ζητούν με δική τους τροπολογία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός και Παντελής Ασπραδάκης.
Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές επιχειρούν να περάσουν διάταξη υπέρ των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, την ώρα που οι Σάββας Εμινίδης (ΠΑΣΟΚ) και Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ) ζητούν την άμβλυνση των αυστηρών κριτηρίων για την εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, οι υπάλληλοι σε ΟΤΑ και Εθνικό Τυπογραφείο θα πάρουν ειδικό εκλογικό επίδομα, ενώ ήδη έχει κατατεθεί τροπολογία για να μην κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και να συνεχίσει να λειτουργεί με την υφιστάμενη δομή.
Η προαγωγή που προκάλεσε αντιδράσεις
Δέκα μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής, η επιτροπή κανονισμού αποφάσισε την... προαγωγή δύο υπαλλήλων στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 800-900 ευρώ το μήνα και αύξηση του εφάπαξ κατά 150.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής",  κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής την περασμένη Τετάρτη, στην οποία προήδρευε ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, τέθηκε το ζήτημα της προαγωγής των δύο διευθυντών των υπηρεσιών της Βουλής, στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το θέμα ήταν εκτός ημερησίας διάταξης και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η απόφαση αυτή, εξαιτίας της χρονικής συγκυρίας προκάλεσε αντιδράσεις από άλλους υπαλλήλους της Βουλής, που έφτασαν μέχρι το γραφείο του Φίλιππου Πετσάλνικου.
Μετά τη δημοσίευση της είδησης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, σε δήλωσή του τόνισε ότι δεν έχει υπογράψει την απόφαση και δεν προτίθεται να υπογράψει τοποθέτηση Γενικού Διευθυντή σε καμία από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής.
οκάλεσε αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου