Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Facebook αλά ελληνικά!



Οι Έλληνες έχουμε πλέον το δικό μας facebook!





Το παγκόσμιο κίνημα «We are all Greeks» επεκτάθηκε και στο διαδίκτυο χάρη σε μία ομάδα ομογενών επιχειρηματιών, οι οποίοι δημιούργησαν το facebook αλά ελληνικά.

Στην ιστοσελίδα Greek-smile.com μπορούν να γίνουν μέλη όσοι είναι ή και αισθάνονται Έλληνες. Εμπνευστές και δημιουργοί της είναι οι Ελληνοαμερικανοί Ted Manatos και Jerry Papas από τη Νέα Υόρκη, ο Φοίβος Μορίδης και o Sav Kiriakides από το Λονδίνο και ο Paul Makris από την Μελβούρνη. Ο κ.Μορίδης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα τουnewsbomb για αυτό το εγχείρημα, που έχει ως στόχο την προβολή της Ελλάδος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και τη δημιουργία ενός φιλελληνικού κλίματος διεθνώς.





Το Greek Smile ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία ανήμερα της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που προσωρινά «έριξε» το σύστημα! Περισσότεροι από 25.000 Έλληνες έγιναν μέλη, μεταξύ των οποίων αρκετοί επώνυμοι, όπως η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη, η παρουσιάστριαΝικολέττα Ράλλη, ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου της Easy jet και η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Ανθή Ζαχαράκη.





Ο κ.Φοίβος Μορίδης μας ξενάγησε στο Greek Smile, το οποίο είναι απλό, εύχρηστο, παρά τις αρκετές καινοτομίες του σε σύγκριση με το facebook. Τα μέλη μπορούν να ανεβάζουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους, να βρίσκουν τους φίλους τους, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα διαφημίζονται ελληνικές επιχειρήσεις.






Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η πλήρης και ολοκληρωμένη λειτουργία του Greek Smile. Το Μνημόνιο μπορεί να έσβησε από τα πρόσωπά μας το χαμόγελο, όμως οι Έλληνες «Ζούκερμπεργκ» φιλοδοξούν να το επαναφέρουν μέσα από τον κυβερνοχώρο και να δείξουν σε όλο τον κόσμο την «χαμογελαστή» Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου