Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Τουρκικό "σάρωμα" στο Αιγαίο πριν και μετά τις "αφοπλιστικές" δηλώσεις Δ.Αβραμόπουλου


Πάρτι στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία σήμερα, την επαύριο των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Άμυνας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να επενδύσει στην ασφάλεια της χώρας, αλλά και λίγο μετά την επίσκεψή του και τις νέες δηλώσεις του στην Κρήτη.

Λίγα μίλια από το σημείο που βρισκόταν ο Έλληνας υπουργός στην 115 ΠΜ και μιλούσε περί "ετοιμότητας" (προφανώς δεν τον έχουν ενημερώσει για τις διαθεσιμότητες της 115 ΠΜ, τις πραγματικές διαθεσιμότητες όχι αυτές που στέλνουμε στο ΝΑΤΟ), εννέα (!) σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών "κλείδωναν" το Αιγαίο από το Βορρά μέχρι τις ακτές της Κρήτης.

Συνολικά τουρκικά 27 αεροσκάφη, από τα οποία τα έξι ήταν ελικόπτερα, προχώρησαν σε διαδοχικές ασκήσεις ΤASMO, προσβολής, σκαφών επιφανείας, υποβρυχίων και αεροπορικής απαγόρευσης.

Επρόκειτο για μία πρωτοφανή επίδειξη δύναμης την οποία πολύ δύσκολα κατάφερε να αντιμετωπίσει η ΠΑ και χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθούν στον αέρα ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη, αλλά και οι εφεδρείες τους στο έδαφος.

Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε 20 παραβάσεις των κανόνων του FIR και 5 παραβιάσεις και φυσικά καμία εμπλοκή, αφού τα ελληνικά μαχητικά πλέον παραμένουν σε "απόσταση ασφαλείας"...
ΠΗΓΗ :defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου