Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Παρέλαση με δρακόντεια αστυνομικά μέτρα την Κυριακή

 
Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα το σύνολο της αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στην Αττική, με αποστολή την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης που θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου και της στρατιωτικής την Κυριακή 25 Μαρτίου.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ...
αναμένεται να εφαρμοστούν, καθώς χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή κατά διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στο μεταξύ αρκετοί δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην στηθούν καν εξέδρες, ενώ οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν.
Η εξέδρα των επισήμων στο κέντρο της Αθήνας, παρόλα αυτά έχει ήδη στηθεί. Ακόμη μελετάται το ενδεχόμενο η μετακίνηση των επισήμων από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι προς την εξέδρα στο πλακόστρωτο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη να γίνει με αυτοκίνητα και όχι πεζή όπως είθισται.
Σε επιφυλακή και εισαγγελείς. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει δοθεί οδηγία σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να μπει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας και να κινηθεί προς την εξέδρα των επισήμων ή παρεμποδίσει όσους συμμετέχουν στην παρέλαση να συλλαμβάνεται άμεσα.
Απέναντι από την εξέδρα θα βρίσκονται μόνοι όσοι έχουν προσκλήσεις και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για λόγους ασφαλείας.
Πολίτες θα βρίσκονται, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, στην οδό Όθωνος και στην οδό Γεωργίου Α΄ αλλά και στην πλατεία Συντάγματος ωστόσο και στα σημεία αυτά θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – κυρίως διμοιρίες των ΜΑΤ – προκειμένου να εμποδιστούν όσοι προσπαθήσουν να μπουν στην λ. Αμαλίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί, σε όλο το μήκος της παρέλασης θα υπάρχουν αστυνομικοί ενώ σε κοντινό σημείο θα υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί να εισέλθουν πολίτες στον χώρο της παρέλασης ή να στραφούν κατά των επισήμων. Σε αυτήν την περίπτωση θα παρέχεται «ελευθερία δράσης» προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και να συνεχισθεί η παρέλαση. Έχει δοθεί άδεια να χρησιμοποιηθούν κλομπ από όλους τους αστυνομικούς.
Αυτές είναι οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις, σε όλη την χώρα, την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου. Επιπλέον θα υπάρξει ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν παρόν στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν όπου θα υπάρχει και έλεγχος της πρόσβασης.
Ακόμη θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, η Κρατική Ασφάλεια κλπ. Αυξημένα μέτρα θα λάβει και η Τροχαία. Λόγω της μαθητικής παρέλασης το Σάββατο από τις 7 το πρωί δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς και λεωφόρους:
-Αμαλίας
- Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
- Β. Γεωργίου Α΄.
- Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου)
- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
- Β. Όλγας
- Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
- Όθωνος
- Φιλελλήνων
Παράλληλα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου