Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια που δεν θα σου δείξει ποτέ η τηλεοπτική κάμερα



 Αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας, δεν είναι ποτέ
αυτό που μας δείχνουν η τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι.


Θα στο πω αγαπητέ αναγνώστη, κι ας με πεις ότι θες. Κι ας με πεις ακόμα και λαϊκιστή...






Οι μικρές αλήθειες είναι πίσω από τις ψευδής εικόνες που σου δείχνει η τηλεόραση.




Η τηλεόραση σου δείχνει μόνο έναν αρχηγό που μιλά.. Έναν αρχηγό κόμματος ... έναν Βενιζέλο, έναν Σαμαρά, μία Παπαρήγα ... σου δίνει έναν Τσίπρα, έναν Καρατζαφέρη..

Δεν σου δείχνει όμως έναν πατέρα που μπαίνει στο σπίτι και τα παιδιά του τον κοιτάνε στα μάτια και δακρύζει ο ίδιος από ντροπή γιατί χάνει την αξιοπρέπεια του όταν δε μπορεί να φέρει φαγητό στο τραπέζι.




Γιατί η κάμερα σου δίνει έναν πολιτικό που κάθεται μπροστά σ’ένα έδρανο και έχει πίσω του υποστηριχτές, και σου λέει κάτι που σε γοητεύει..




Η εικόνα, η τηλεοπτική κάμερα δεν θα φτάσει ποτέ να δει ποτέ πραγματικά τα συσσίτια.. Θα τα δει ως συσσιοτουρισμό!

Δε θα κάτσει ποτέ να σου δείξει τον πραγματικό άστεγο.. Θα σου δείξει τον αστεγοτουρισμό!

Θα σου δείξει μία νέα τάξη πραγμάτων την οποία πρέπει να μάθεις, να την αποδεχτείς και εκεί να ζεις.




Η τηλεοπτική κάμερα δε θα φτάσει ποτέ στον παραγωγό, στον κτηνοτρόφο στον πραγματικό αγρότη. Ποτέ δε θα φτάσει σ’αυτόν που πάει τώρα και αγοράζει την φθηνή πατάτα, το φθηνό αλεύρι –σε μένα και σε σένα δηλαδή! Ποτέ δε θα μπει στο σπίτι σου για να δει τι πραγματικά προβλήματα αντιμετωπίζεις. Δε θα δει αληθινά ποτέ τι έχεις χάσει από τα εισοδήματά σου.




Θα σου δείξει μόνο τις ουρές που τρέχουμε για να πάρουμε την φθηνή πατάτα, το φθηνό αλεύρι ή να αναζητήσουμε να πάρουμε φθηνό αρνί ή κατσίκι για το Πάσχα.




Θα σε κάνει τουρίστα της εικόνας!




Θα σου δώσει ατραξιόν για να τρέχεις και εσύ να προλάβεις την ευκαιρία.

Γιατί έτσι σε εκπαιδεύει σε μια νέα πραγματικότητα:

Το να τρως φθηνά μόνο πατάτες, να τρέφεσαι μόνο με αλεύρι, να παίρνεις για λίγες μέρες κατσίκι... Γιατί το να τρως λίγο και φθηνά είναι καλύτερο από το να μην τρως καθόλου (σε αντιστοιχία με αυτό που δήλωσε ο υπουργός "εργασίας" ότι είναι καλύτερο να παίρνει κάποιος χαμηλό μισθό από το να μην πληρώνεται καθόλου – ευχαριστούμε υπουργέ που ακόμη μας πληρώνετε ένα ξεροκόμματο αντί να μας έχετε σκλάβους κανονικούς με αλυσίδες και μας καταντήσατε απλά δούλους των αγορών)




Δε θα σου υπενθυμίσει ποτέ η τηλεοπτική κάμερα ότι το ίδιο καθεστώς που τώρα σε προτρέπει να τρως φθηνά, σιγά-σιγά μόλις περάσουν οι μέρες και οι μήνες είναι αυτό που θα κοιτάξει να κερδοσκοπήσει πάλι εις βάρος σου, γιατί σε έχει ξεγελάσει από την αρχή ... και όταν θα έρθει το ακριβό θα στο δικαιολογήσει. Το ίδιο πρόσωπο που τώρα σου λέει να πάρεις φθηνά.




Συμφωνώ ναι! Πάρε φθηνά, αλλά πάντα φθηνά! Συμφωνώ στη διατήρηση του φθηνού! Συμφωνώ στη μαζική εξόντωση των καρτέλ. Όχι στην καιροσκοπική απάλειψή τους.

Συμφωνώ σε ότι είναι μόνιμο, σε ότι είναι νέα ζωή και ότι είναι καλή νέα ζωή, όχι σε ότι είναι νέα τάξη πραγμάτων.




Συμφωνώ να δείξουμε τον άστεγο, αλλά και τον συνάδελφο ή τον συμπολίτη μας που πάει στο συσσίτιο..

Δε θέλω όμως να το συνηθίσουμε ως εικόνα, δεν είναι παραδεκτό! Δε θέλω κανείς ανάμεσά μας όμως να θεωρήσει ότι αυτή θα είναι από εδώ και πέρα η εικόνα της ζωής του έλληνα.

Όχι! Είναι μια προσωρινή εικόνα και αν δεν το πάρουμε απόφαση δεν θα ασκήσουμε ποτέ κριτική στον εαυτό μας, ποτέ κριτική στα κόμματα, ποτέ κριτική σε οποιονδήποτε μας τάζει και μας υπόσχεται.




Χθες ο Παπαδήμος χαιρέτισε τον Βενιζέλο λέγοντάς του τα εξής:

«Πέρασα πολύ καλά μαζί σας, χάρηκα που συνεργαστήκαμε και θα χαρώ να συνεργαστούμε στο μέλλον».

Ως τι κύριε Παπαδήμο, ως τι? Θα είστε και πάλι υπηρεσιακός πρωθυπουργός?

Ποιος σας έφερε εδώ? Σας ψήφισα εγώ, με ρωτάτε αν θέλω να σας ξαναδώ?

Άσχετα με το τι κάνατε, καλό ή κακό..




Αλλά με την ίδια λογική που ο Βενιζέλος κέρδισε 240.000 ψηφοφόρους του ΠαΣοκ, που ξύπνησαν το πρωί και πλήρωσαν 2 ευρώ, και τον στήριξαν, με την ίδια λογική και ο κύριος Παπαδήμος θα παραμείνει ή θα ήθελε να παραμείνει σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση.




Δεν είμαι κατά του ΠαΣοΚ, ούτε βάλω κατά των ψηφοφόρων του. Όχι! Είμαι κατά αυτών που πάνε θολά και ψηφίζουν ένα κόμμα, ΠαΣοΚ, Νδ, Σύριζα, ΚΚΕ, χωρίς πραγματικά να δίνουν λύσεις αλλά να παίρνουν μόνο υποσχέσεις.




Και ξέρετε λοιπόν, τι λέει σήμερα ο έλληνας; Λέει αυτά που δεν μπορεί να δείξει η τηλεοπτική κάμερα.

Η τηλεοπτική κάμερα δεν μπορεί να δείξει πως, προχθές, απανθρακώθηκε, πως αυτοκτόνησε στη Ζάκυνθο μία ηλικιωμένη 81 χρονών για να μην είναι βάρος στα παιδιά της.




Η τηλεοπτική εικόνα δε θα σου δείξει ποτέ από κοντά ποιος είναι ο 70χρονος που πήρε στα 70 του χρόνια την καραμπίνα και μπήκε σε μια εφορία.. Θα στον βγάλει ψυχοπαθή! Θα στον βγάλει προβληματικό – ελαττωματικό για να δικαιολογήσει ότι μπορεί κάποια στιγμή αυτό που βιώνουμε και εσύ και εγώ φίλε αναγνώστη να μας φτάσει έξω από τα όριά μας.




Σε κάνει γραφικό όταν αγανακτείς και θα σε κάνει γλυκό και όμορφο όταν συμπορεύεσαι και όταν καταπίνεις αυτά που αποφασίζουν οι άλλοι για σένα χωρίς εσένα.




Η τηλεοπτική εικόνα, η τηλεοπτική κάμερα αλλά και οι στήλες των εφημερίδων δεν θα σε φτάσουν ποτέ στον 67χρονο που χθες έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά και αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορεί πια να ανταπεξέλθει οικονομικά γιατί μια ζωή ότι κατέκτησε περιουσιακά και το δούλεψε σκληρά το είδε να εξαφανίζεται, το είδε να λεηλατείται και ο δράστης να είναι μπροστά στην κάμερα και να κάνει εξαγγελίες.




Είδε τον δολοφόνο του, είδε τον ληστή του να κάνει εξαγγελίες ξανά, να ζητά ψήφο και να βγαίνει αρχηγός ή να είναι αρχηγοί κομμάτων αυτοί που των λήστεψαν ή υπουργοί ή βουλευτές ή να είναι πολιτευτές που ζητάνε πάλι την ψήφο του.




Βλέπει το ληστή του, τον βιαστή του και τον βασανιστή του να κορδώνονται μπροστά από κάμερες και να είναι εξασφαλισμένα τα εισοδήματά του και τα παιδιά του, αυτών και των κομματόσκυλών τους, που παίρνουν και 7 και 8 χιλιάδες μες τα κόμματα για να συντηρούνται από τα κόμματα αλλά και να τα συντηρούν, αυτούς λοιπόν βλέπει να κορδώνονται πάνω από τα μικρόφωνα καθώς και τους χειροκροτητές τους και να έχουν παρόν και μέλλον.




Και τώρα αυτός που δούλευε μια ζωή και είχε εισοδήματα από τα οποία έδινε μέσα από αυτά στον κρατικό παράγοντα και στο ελληνικό δημόσιο, βλέπει την περιουσία του να λεηλατείται.




Αυτή είναι η αλήθεια!




Και αυτήν την αλήθεια φίλε αναγνώστη δεν θα στην δείξει καμία κάμερα..




...κι εσύ θα με πεις λαϊκιστή..










Από e-mail αναγνώστη





Πηγή: Η αλήθεια που δεν θα σου δείξει ποτέ η τηλεοπτική κάμερα - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου