Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οι Γερμανοί κερδίζουν παρά πολλά από την Ελλάδα!





Τέλος στα παραμύθια για Γερμανούς φορολογούμενους που πλήττονται από την βοήθεια στην Ελλάδα , βάζει το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.





Του Τάσου Ζάχου

Οι Γερμανοί ηγούνται εδώ και οι δύο χρόνια της εκστρατεία συκοφάντησης της Ελλάδας και παράλληλα βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό των Ελλήνων για εφαρμογή νέων μέτρων λιτότητας.

Παρά τις ανοιχτές πλέον επικρίσεις και από άλλα μέλη της Ευρωζώνης για την πολιτική της Γερμανίας στην Ελλάδα, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας, εξακολουθούν να «επικαλούνται» την χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας (;) και να βυθίζουν με την συνεργασία πρόθυμων ελληνικών κυβερνήσεων την χώρα στην ύφεση.

Μετά την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου, απέσυραν μάλιστα έστω και προσωρινά τηναπειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει πλέον ανοιχτά στις συνεντεύξεις πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται, γιατί θα ήταν καταστροφικό.

Πόσα όμως κερδίζουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα;

Επίσημα σύμφωνα με έγγραφο του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που αποκάλυψε το Reuters, μόνο κερδισμένος έχει βγει μέχρι στιγμής ο Γερμανός φορολογούμενος από τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Έως τα τέλη του 2011, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει στην αντίστοιχη γερμανική 380 εκατ. ευρώ σε τόκους για τα δάνεια συνολικού ύψους 15,17 δισ. ευρώ που της έχει παράσχει το Βερολίνο στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης.

Το επιτόκιο στα εν λόγω δάνεια κυμαίνεται μεταξύ 3,423% και 4,528%, όπως αποκάλυπτε το έγγραφο.

Είναι μόνο 380 εκατ. ευρώ;

H απάντηση είναι φυσικά και όχι. Είναι πολύ περισσότερα και αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι Γερμανοί, όπως θα δείτε και το παρακάτω βίντεο.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, κατά την έγκριση του πρώτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 130 δισ. ευρώ, οι εφημερίδες έκαναν λόγο για υπέρογκο ποσό, περνώντας το μήνυμα ότι οι Γερμανοί στέλνουν συνεχώς χρήματα στην Ελλάδα.

Όπως όμως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ μεγάλο μέρους αυτού του ποσού είναι εγγυήσεις, οι οποίες θα αποπληρωθούν μόνο αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Η παρουσιάστρια συνεχίζει και επισημαίνει : «Μ' αυτό το ρεπορτάζ θέλαμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τα παραμύθια που μας πλασάρουν για Γερμανούς που πάντα πληρώνουν για τους άλλους» .

H Γερμανία με την στρατηγική της τα δύο τελευταία χρόνια μόνο κερδισμένη βγαίνει από την κρίση. Την ώρα που οι χώρες του Νότου καταρρέουν και βυθίζονται στην λιτότητα, οι Γερμανοί έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς λόγω των πιέσεων στο ευρώ, πουλούν πιο φθηνά τα γερμανικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά.

Παράλληλα όλο και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται στα γερμανικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνται ως το πιο ασφαλές καταφύγιο στην Ευρωζώνη , με αποτέλεσμα να δανείζονται με πολύ μικρότερο επιτόκιο σε σχέση με τις άλλες χώρες. Για αυτό άλλωστε δεν επιθυμούν και το ευρωομόλογο, τουλάχιστον τώρα….

Οι δημοσιογράφοι στο ρεπορτάζ ψάχνουν να βρουν αν είναι ενημερωμένα σχετικώς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και αν ξέρουν πόσα χρήματα τελικά έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα.

Κάνουν λόγο για 123 δισ. ευρώ «στο περίπου», ενώ όταν ο ρεπόρτερ αναφέρει σε έτερο μέλος της αρμόδιας Επιτροπής ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για 15,2 δισ. ευρώ, απαντά ότι «δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μπλέκονται και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα».

Μόνο 60 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη τη διετία 2009-2010

Το καλύτερο το αφήνουμε για το τέλος. Η γερμανική δημόσια τράπεζα KFW με έκθεση της το Σεπτέμβριο του 2011 αναφέρει ότι η Γερμανία έχει κερδίσει 60 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη κατά τη διετία 2009-2010, χρονιές που η υπόλοιπη Ευρώπη υιοθετούσε πολιτικές λιτότητας.

Οι «τεμπέληδες» Ελληνες αποκαλύπτεται τώρα με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι πληρώνουν αδρά στους «εργατικούς» Γερμανούς, όπως τους πληρώνουν και άλλοι τόσοι.

Καταρρίπτονται λοιπόν οι ισχυρισμοί του Β. Σόϊμπλε ότι «στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο»....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου