Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αντικείμενο πετρελαϊκού πόθου 8 χωρών η Ελλάδα!


Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε τα αποτελέσματά τους να αποτελέσουν και τον "χάρτη" για το επόμενο στάδιο


δηλαδή τον διαγωνισμό για την έρευνα και την εκμετάλλευση, εντός του 2012. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, 8 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου κατέθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση δεσμευτικές προσφορές για τη διενέργεια δυσδιάστατων (2D) και τρισδιάστατων (3D) σεισμικών ερευνών σε περιοχές του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των εταιρειών περιλαμβάνονται δύο νορβηγικές (οι TGS και PGS), δύο αμερικανικές (οι Spectrum και ION) και μία γαλλοβρετανική (η CGG Veritas). Ενδεκτικά του μεγέθους των εταιρειών αυτών είναι τα έσοδα που πραγματοποίησαν το 2011 με την νορβηγική TGS να φθάνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια και τη CGG Veritas τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Και μόνη η κατάθεση αιτήσεων είχε χαρακτηριστεί απ΄τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη «Λυδία Λίθος, βάσει της οποίας θα κριθούμε όλοι».
Η Ελλάδα μέχρι το Φθινόπωρο του 2012 θα γνωρίζει για πρώτη φορά πού ακριβώς έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και θα μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο οπότε και θα μπει τρυπάνι. Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι έρευνες στα τρία οικόπεδα του Πατραϊκού Κόλπου, του Κατάκολου και των Ιωαννίνων.
efthimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου