Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ..!!! ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ


Τα τύμπανα του πολέμου της συμμορίας που λέγεται Τρομοκρατική Οργάνωση Βορείου Ατλαντικού - North Atlantic Terror Organization ή, παραπλανητικά, North Atlantic Treaty Organization (ΝΑΤΟ), χτυπούν όλο και πιο έντονα και απειλητικά...... πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο ΙράνH μεγαλύτερη αποβατική άσκηση «Bold Alligator 2012», που πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη στα ανοικτά της Βιρτζίνια, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και με τη συμμετοχή δυνάμεων των Γαλλίας, Αυστραλίας, Καναδά, Ιταλίας, Ολλανδίας, Νέας Ζηλανδίας, Ισπανίας και Βρετανίας και το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν, αποτελεί σημείο καμπής όσον αφορά την αλλαγή τακτικής και τρόπου διεξαγωγής των πολέμων για την επίτευξη των.....
ιμπεριαλιστικών στόχων.
Περίπου 20.000 πεζοναύτες, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS Enterprise», όπως και το γαλλικό «Charles de Gaulle» - τα οποία σημειωτέον είχαν πάρει μέρος στην επέμβαση στη Λιβύη και αναμένεται να καταπλεύσουν στον Περσικό το Μάρτη - μαζί με τις δυνάμεις των δυτικών χωρών συνέθεσαν την τεραστίων διαστάσεων άσκηση, τη μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια.
Το σενάριο της άσκησης από μόνο του αποκαλυπτικότατο. Η «ακτή του θησαυρού», όπως αναφέρεται η Φλόριντα, περιλαμβάνει εννέα χώρες, δύο εκ των οποίων, η «Γκαρνέτ» και η «Αμπερ», δύο «εξτρεμιστικές ισλαμιστικές θεοκρατίες». Σύμφωνα με το σενάριο, η «Γκαρνέτ» (Ιράν), εισέβαλε στη γειτονική «Αμπερ» (Σαουδική Αραβία) η οποία και ζήτησε τη συμβολή μιας διεθνούς συμμαχίας για να αντιμετωπίσει την επίθεση. Στο χάρτη της άσκησης υπάρχουν και στενά 320 χιλιομέτρων από τις ακτές, τα οποία είναι ναρκοθετημένα... (προσομοίωση των Στενών του Ορμούζ), ενώ στόχος, σύμφωνα με το σενάριο, είναι «οι συμμαχικές δυνάμεις να καταφέρουν ένα σοβαρό στρατιωτικό πλήγμα στον εχθρό και να μεταφέρουν τη μάχη στο δικό τους έδαφος, δηλαδή του Ιράν»...
Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η άσκηση δεν έχει καμία σχέση με το Ιράν και πρόκειται για άσκηση που μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε αποστολή, αν και ο ναύαρχος Ντένις Φιτζπάτρικ, επικεφαλής της Δύναμης Κρούσης του Ατλαντικού, δήλωσε προς το περιοδικό «Navy Times» ότι «προφανώς δίνεται έμφαση στην αποστολή που θα έχει το πλοίο», δηλαδή τον Περσικό Κόλπο.
«Πόλεμος επόμενης γενιάς»
Πέραν τούτου αναλυτές επιμένουν ότι η σημασία της πρωτοφανούς αυτής άσκησης είναι βαθύτερη και έχει άμεση σχέση με το νέο αμυντικό δόγμα που στρέφει την προσοχή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στον Ειρηνικό και την Ασία. Η άσκηση, εκτός της μετατόπισης προς ανατολάς, σηματοδοτεί και την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των πολέμων.
Ένας «σύγχρονος πόλεμος», κατά το αμερικανικό Πεντάγωνο, στηρίζεται πλέον,κατά κύριο λόγο, όχι τόσο στο στρατό ξηράς αλλά στο τρίπτυχο «μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ναυτικό και μυστικές επιχειρήσεις». Δεν συνιστά μόνο λόγο «ανάγκης» εξαιτίας της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, αλλά αναγκαιότητα. Οι ΗΠΑ μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έχουν διεξάγει τέσσερις πολέμους στο έδαφος της Ασίας - Κορέα, Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν - και δεν έχουν καταγάγει καμία νίκη, παρά το ανυπολόγιστο κόστος. Οικονομικό και σε ανθρώπινες ζωές.
Αυτή τη «μαύρη τρύπα» επιχειρεί να καλύψει για την επίτευξη του στόχου: περικύκλωση της Κίνας, έλεγχος όλων των ενεργειακών πηγών και οδών όπου φυσικά κομβικό ρόλο έχει το Ιράν, των θαλάσσιων οδών και ειδικότερα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, όπου διεξάγεται το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου.
Εξ ου και οι στρατιωτικές συμφωνίες που προωθεί με άλλες χώρες της περιοχής, με πρώτη αυτή με τις Φιλιππίνες που θα επισημοποιηθεί το Μάρτη. Συμφωνία που προβλέπει την επανεξέταση των διατάξεων της Συμφωνίας Επισκεπτόμενων Δυνάμεων, ώστε να επιτρέψει την ευρύτερη χρήση των στρατιωτικών βάσεων των Φιλιππίνων για την εγκατάσταση αμερικανικών στρατευμάτων ανάλογα με τις επιχειρησιακές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης και της φιλοξενίας των αμερικανικών πολεμικών πλοίων σε λιμάνια των Φιλιππίνων. Ανάλογες συμφωνίες προωθούν οι ΗΠΑ και με την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ και βολιδοσκοπούν αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Γι' αυτό και η αύξηση των δαπανών για το Πεντάγωνο, αύξηση παρά τις υποτιθέμενες «πολύκροτες περικοπές» που περιλαμβάνονται στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2013 που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα. Αύξηση που περιλαμβάνει τη διάθεση τουλάχιστον 2,8 δισ. δολαρίων σε εξοπλιστικά προγράμματα το ερχόμενο έτος και την ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων στους τομείς του Δυτικού Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής όπως εμφατικά τονίζεται.
Συνεπώς η Κίνα «φωτογραφίζεται» ως ο κύριος, εάν όχι ο μοναδικός αντίπαλος - ανταγωνιστής, και συνάμα «συνέταιρος». Αν και κατά τον μέντορα του προέδρου Ομπάμα, τον ιθύνοντα νου της μεγαλύτερης μυστικής επιχείρησης του Πενταγώνου και της CIA (τον πόλεμο των «μουτζαχεντίν» στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του '80) και πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, «η αφύπνιση των λαών είναι αυτή, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, που εγκυμονεί τους περισσότερους κινδύνους για την κυριαρχία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».
Η στρατιωτική περικύκλωση θα σημάνει και έναν πόλεμο χαμηλής έντασης πολύ μεγάλης διάρκειας και δίχως ορατή ή αναγνώσιμη διέξοδο ή έκβαση, ενώ οι δύο άλλοι «πυλώνες», μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι μυστικές επιχειρήσεις, θα διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο. Η δράση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει προχωρήσει με το ήδη εγκατεστημένο δίκτυο περίπου εξήντα βάσεων που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ παγκοσμίως, πολλές και στο έδαφός τους, καθώς για πρώτη φορά και η αμερικανική επικράτεια αντιμετωπίζεται ως «πεδίο μάχης».
Μυστικές και ψυχολογικές επιχειρήσεις
Όσο για τις μυστικές επιχειρήσεις, πριν από δύο χρόνια ο τότε επικεφαλής του Πενταγώνου και νυν επικεφαλής της CIA, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, έδωσε το «πράσινο φως» με την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε φιλικές και εχθρικές χώρες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και στο Κέρας της Αφρικής. Στην ενιαία διαταγή για τις δυνάμεις ταχείας δράσης σε μη συμβατικό πόλεμο (Joint Unconventional Warfare Task Force Execute Order) συμπεριλαμβανόταν ως χώρος επιχειρήσεων και το Ιράν, για το ενδεχόμενο μελλοντικού στρατιωτικού πλήγματος κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων.
Δύο χρόνια μετά γνωρίζουμε ήδη για τις μυστικές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στο έδαφος της Λιβύης και διεξάγονται σήμερα στη Συρία, αλλά και στο Πακιστάν, στη Σομαλία, στο Σουδάν. Στο Ιράν, που το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστών επιθετικών επιδιώξεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, ο μυστικός πόλεμος, μαίνεται με δολοφονίες και εξαφανίσεις αξιωματούχων και άλλων επιστημόνων, εκρήξεις στο έδαφος του Ιράν κλπ.
Την αποστολή κομάντος κοντά στο Ιράν έχει παραδεχθεί επισήμως το Πεντάγωνο. Πρόκειται για το «Joint Special Operations Task Force - Gulf Coordinating Council» - ομάδα που θεωρείται ίσως και υπεύθυνη για τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν τον περασμένο μήνα - που έχει ως αποστολή την εκπαίδευση, καθοδήγηση και διεύθυνση των αμερικανικών στρατευμάτων που ήδη βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και αυτά ενδεχομένως που θα καταφτάσουν. Κατά πληροφορίες ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει στις 100.000 το Μάρτη.
Οι μυστικές επιχειρήσεις δεν αφορούν μόνο στην επιχειρησιακή δράση των ειδικών δυνάμεων, αλλά και πληθώρα στοιχείων ενός εξελιγμένου, «πολέμου 4ης γενιάς»: διασπορά φόβου στον πληθυσμό, παραπληροφόρηση, σύγχυση αναφορικά με το επικοινωνιακό περιβάλλον (υποθέσεις, ανεξακρίβωτες πληροφορίες, συνεχείς επαναλήψεις βίαιων σκηνών κ.ά.), έλεγχο της πληροφόρησης, ψυχολογική προπαγάνδα και νομιμοποίηση «δημοκρατών» που ηγούνται πραξικοπήματος στο «όνομα της δημοκρατίας»...
Σε αυτού του είδους τον πόλεμο ξεκάθαρες γραμμές δεν υπάρχουν. Οι αντίπαλοι πολλές φορές δεν είναι καν διακριτοί, οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις είναι μία όσμωση παραδοσιακών μορφών διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων και «ανταρτοπόλεμου», δεν υπάρχει ιεραρχική δομή και αρκετές φορές οι στρατιωτικές επιλογές καθορίζονται πιο πολύ από τους πολιτικούς ελιγμούς παρά τα ισχύοντα στρατιωτικά δόγματα. Έχουν άδηλο τέλος, ενώ οι νέες τεχνολογίες έχουν νευραλγικό ρόλο.
Το νεφελώδες και επικίνδυνο στοιχείο της κλιμάκωσης του πολέμου αποκαλύπτεται μέσα από τις δηλώσεις του επικεφαλής των «Ειδικών δυνάμεων», ναύαρχου Γουίλιαμ Μακ Ρέιβεν (ο υπεύθυνος για την καταδρομική επιχείρηση των Seals στο Πακιστάν, επιχείρηση δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν), που κατά την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» «επιδιώκει να συγκεντρώσει μεγαλύτερες εξουσίες» και να «απολαμβάνει μεγαλύτερης αυτονομίας κατά τη λήψη των αποφάσεών του», ώστε να μπορεί «να κινητοποιεί γρηγορότερα τις δυνάμεις του» και οι «Ειδικές δυνάμεις να μπορούν να είναι παρούσες σε τοποθεσίες έως σήμερα μη προσβάσιμες» ενώ ως μη προσβάσιμες χαρακτηρίζονται τοποθεσίες που βρίσκονται σε Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική.
Αποκαλύπτεται επίσης, από το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2013, και οι βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν κονδύλια ύψους 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων - ποσό που υπερβαίνει το σύνολο του αμυντικού προϋπολογισμού της Ρωσίας! - για μυστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το περιοδικό «Wired». Κονδύλια που δεν περιλαμβάνονται στις συνολικές αμυντικές δαπάνες, που ξεπερνούν τα 500 δισ. δολάρια, και στα περίπου 70 δισ. του προϋπολογισμού των μυστικών υπηρεσιών (CIA, NSA, DIA και άλλες).
Ο πόλεμος από τον «νομπελίστα ειρήνης» Ομπάμα, που εκλέχτηκε με υποσχέσεις ότι δήθεν θα τερμάτιζε τον πόλεμο, αναβαθμίζεται, καθώς δίνεται το «πράσινο φως» να πολλαπλασιαστούν οι εστίες πολέμου, ακόμη και σε όλο τον πλανήτη εάν χρειαστεί.
ΠΗΓΗ http://www.triklopodia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου