Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Το νερό έχει μνήμη και ευφυΐα;



«Αυτά που ξέρουμε είναι μια σταγόνα, αυτά που δεν ξέρουμε είναι ένας ωκεανός», είχε πει ο Ισαάκ Νεύτων. Ακριβώς αυτό ισχύει και για το νερό. Όσες σταγόνες του και αν έχουμε πιει, σίγουρα έχουμε μάθει πολύ λίγα για τον ωκεανό των μυστικών του. Όπως το ότι διαθέτει μνήμη ή ότι μπορεί να γίνει επιθετικό ή ιαματικό, ανάλογα με τα στοιχεία που θα συναντήσει στο δρόμο του. Στην εποχή μας υπάρχει ένας σύγχρονος αλχημιστής που μπορεί, εκμεταλλευόμενος τη μνήμη του νερού και την ικανότητά του να μεταδίδει πληροφορίες, να το μεταμορφώσει από βρόμικο και επικίνδυνο σε ποιοτικό και ωφέλιμο....
Ο εφευρέτης που θεραπεύει το νερό
Το εξελιγμένο, αναζωογονημένο νερό του Αυστριακού Johann Grander, όπως ισχυρίζονται όσοι το χρησιμοποιούν, έχει μόνο καλές ιδιότητες, όμως αποτελεί μυστήριο για τους επιστήμονες. Ο ίδιος δεν θεωρείται πλέον μάγος ή τσαρλατάνος, όπως πριν από αρκετά χρόνια, αλλά ένας πολυβραβευμένος εφευρέτης, τιμημένος με το Αργυρό Μετάλλιο Τιμής της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, με τη σφραγίδα της Κινέζικης Ακαδημίας και με τον Σταυρό Τιμής των Επιστημών και των Τεχνών της Αυστρίας. Όσοι επωφελήθηκαν από την εφεύρεσή του (οικιακοί χρήστες, βιομήχανοι, αρτοποιοί, εστιάτορες, ξενοδόχοι, γεωργοί, γιατροί, τυπογράφοι και πολλοί άλλοι), πίνουν – κυριολεκτικά - νερό στο όνομά του!
Τα υγρά επικοινωνούν εξ αποστάσεως;
Ο ηλικιωμένος αγρότης από το Τιρόλο της Αυστρίας πειραματίστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια, εξερευνώντας τις ιδιότητες του υγρού στοιχείου. Τελικά βρήκε τρόπο να το επηρεάζει και να το μετατρέπει στο αναζωογονητικό υγρό που χρειάζεται το σώμα μας. Όπως έχει δηλώσει στις συνεντεύξεις του, προκειμένου να το απαλλάξει από βακτήρια και μύκητες δεν χρησιμοποιεί χημικά ούτε ηλεκτρισμό, αλλά τις αρχές της ίδιας της φύσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νερό δεν θεωρείται καθαρό αν δεν έχει περάσει κατά τη ροή του 7 φορές πάνω από πέτρα. Το μυστικό είναι ότι στην πορεία του δέχεται ταλαντώσεις από τα πετρώματα και τα ορυκτά που συναντά. Το νερό που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία αποκτά κάποιες αξιοσημείωτες ιδιότητες: Αφενός μεταφέρει με κάποιο άγνωστο τρόπο τις καλές του ιδιότητες στο νερό με το οποίο αναμιγνύεται και, αφετέρου, τις μεταδίδει σε παρακείμενα υγρά, χωρίς να έρχεται σε επαφή μαζί τους!
Αναβαθμισμένο ψωμί;
Μπορεί μέχρι στιγμής να παραμένει μυστήριο το πώς λειτουργεί, όμως η «Τεχνολογία Νερού Grander» αναβαθμίζει αποδεδειγμένα και βελτιώνει θεαματικά την ποιότητα του νερού, διαθέτοντας ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών: Στο πόσιμο νερό, στο νερό που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες για την ψύξη των μηχανημάτων, σε ορυχεία σιδήρου, σε πηγάδια γεωτρήσεων, σε δεξαμενές νερού, στο νερό που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία για αποστείρωση, στα χειρουργεία, στα πλυντήρια αυτοκινήτων, στις εκτυπώσεις offset, στους φούρνους, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τις πισίνες, τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Οι πολυπληθείς πελάτες του δηλώνουν απολύτως ευχαριστημένοι. Πώς να μην είναι άλλωστε, αφού τα χρήματα που γλυτώνουν ετησίως από τα ειδικά χημικά επεξεργασίας νερού χάρη στο σύστημα Grander ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ. Άλλα παραδείγματα: Μια φρατζόλα ψωμιού φτιαγμένη με το συγκεκριμένο νερό υπερέχει σε ποιότητα και γεύση, ενώ περιορίζονται τα συντηρητικά και τα βελτιωτικά. Τα ζώα που ποτίζονται με αυτό είναι πιο υγιή και γόνιμα, ενώ τα φυτά είναι πιο ανθεκτικά και αναπτύσσονται καλύτερα.
Νερό, το απρόβλεπτο στοιχείο
Μήπως το νερό έχει μνήμη; Μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες τις οποίες στη συνέχεια ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει με συγκεκριμένες τεχνικές; Στα ερωτήματα αυτά ο Grander έχει απαντήσει κατηγορηματικά: «Το νερό είναι ένα κοσμικό φαινόμενο. Έχει μνήμη και ευφυΐα, μόνο που κανείς δεν το ερεύνησε ποτέ. Αν ο κόσμος και οι επιστήμονες γνώριζαν έστω και 1% από τη Θεία Δημιουργία, ο κόσμος μας θα ήταν διαφορετικός. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι – και επιστήμονες – που πιστεύουν ότι όλα άρχισαν με το Big Bang. Εγώ λέω ότι το Big Bang βρίσκεται μέσα στο κεφάλι τους. Η γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός και τα πάντα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους». Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ανακάλυψή του αναγνωρίστηκε από την επιστημονική κοινότητα μετά από χρόνια σκεπτικισμού, ίσως στο μέλλον οι ερευνητές δώσουν αξία και στα λόγια του. Εξάλλου, σύμφωνα με δηλώσεις των Ρώσων επιστημόνων που επιβεβαίωσαν τις μελέτες του, ο 21ος αιώνας θα ανήκει στην παραμελημένη Φυσική του νερού.
Και μια αμφισβήτηση
Η Νέα Ζηλανδία ήταν η μόνη χώρα που αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την μέθοδο Gradner. Σύμφωνα με την Επιτροπή Εμπορίου της χώρας, το 2005 η εταιρεία Ecoworld NZ Ltd κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 60.000 δολαρίων, καθώς και χρηματική αποζημίωση σε όσους αγόρασαν τις μονάδες «ζωντανού νερού» Gradner που εμπορευόταν, αφού οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν υπήρχαν μετρήσιμες διαφορές ανάμεσα στο επεξεργασμένο νερό και αυτό του δικτύου ύδρευσης. Η εταιρεία κατηγορήθηκε για ασυνέπεια, αγυρτεία και προώθηση ψευδοεπιστήμης. Μήπως οι Νεοζηλανδοί πίνουν τελικά ατόφιο αναζωογονημένο νερό πηγής από τις βρύσες τους και δεν το ξέρουν;




thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου